Benelux Event Awards

Apr 20, 2024, 5:39
VO Communication behaalt opnieuw een prijs tijdens de BEA Awards

VO Communication behaalt opnieuw een prijs tijdens de BEA Awards

20 april 2017

Op 20 april heeft het agentschap VO Communication een bronzen trofee ontvangen in ICC Ghent, waar de 19de uitreikingsceremonie van de Benelux Event Awards plaatsvond. Het team van Patrick Parmentier, dat gewend is om nationale en internationale prijzen te winnen voor de organisatie van grootschalige evenementen, werd deze keer beloond voor een project met een klein budget.

"Creativiteit wordt niet gemeten aan het budget dat aan een evenement wordt toegewezen. Het is vaak zelfs het tegenovergestelde, en VO heeft dit perfect aangetoond tijdens deze bewustmakingscampagne," aldus de  BEA-jury. "Naast het schokkend beeld dat gecreëerd werd in de straten van Brussel, heeft het agentschap de nodige instrumenten ingezet opdat de boodschap van de GOD Gelijke Kansen werd doorgegeven aan een maximum aantal media en zoveel mogelijk individuen bereikte. Zeer mooi werk van het agentschap."  

Overzicht van het project:

Human Dominoes: VO Communication voor de GOD Gelijke Kansen

Eind 2015 heeft VO voor de GOB Gelijke Kansen de Brusselaars bewust gemaakt van de hoge cijfers voor wat betreft partnergeweld en intrafamiliaal geweld, en hen tegelijkertijd aangemoedigd om zich te mobiliseren en te begrijpen hoe men op zulke situaties moet reageren.

De campagne was bedoeld om via een sneeuwbaleffect te doen nadenken over dit probleem, en zo verschillende segmenten van het grote publiek te bereiken. Te beginnen met de verenigingen die het hele jaar door vochten om slachtoffers en hun omgeving te benaderen. Door de instellingen aan te moedigen om het eens te worden over hun boodschap en hun manier van reageren. En, ten slotte, door actief de pers en de sociale media te mobiliseren, en een groter publiek te bereiken – met heel wat potentiële slachtoffers, getuigen of daders van geweld.

Om het publiek te kunnen raken met een metafoor die de situatie en de ernst goed weergaf, heeft VO een ontroerend en onvergetelijk evenement uitgedacht in het hartje van Brussel. 162 vrijwilligers, die symbool staan voor het aantal personen overleden als gevolg van echtelijk geweld in 2013, stelden zich op om samen een lint te vormen. De 162 personen werden vervolgens omver gestoten, één voor één, als dominostenen: een metafoor voor de escalatie van het geweld dat nog versterkt wordt door stilte. De fundamentele boodschap die het evenement en alle aandacht errond wilden overbrengen was de volgende: “Men moet handelen, en een einde maken aan deze verontrustende cijfers – en het benoemen van deze agressie vormt de eerste stap op weg naar verandering.”

www.vo-event.be

Meer van VO The Event Alchemist :