Benelux Event Awards

Jun 5, 2020, 9:24
Waterloo 2015 wordt opnieuw beloond

Waterloo 2015 wordt opnieuw beloond

12 april 2016

Nadat er al 7 grote prijzen werden behaald tijdens het Europese Festival van het Evenement (EuBea), heeft 'Waterloo 2015' op 12 april in Antwerpen opnieuw een trofee gepakt tijdens de 18de editie van de BEA Awards.

Deze nieuwe trofee is niet van de minste, want VO Group en Verhulst Events & Partners hebben goud weten te pakken in de competitie die bekend staat als de moeilijkste binnen de evenementensector. Tegenover de jury van corporate event managers, zijn de organisatoren erin geslaagd de ongelooflijke toegevoegde waarde van deze herdenking te onderstrepen, niet enkel voor het land, maar ook en vooral voor hun klant, de vzw Waterloo 1815. Hoewel het weekend ook te kampen had met enkele zorgen die onvermijdelijk zijn bij een evenement van die omvang, was de jury toch vooral onder de indruk van de aanpak van de ontelbare uitdagingen die dit evenement met zich meebracht. Van productie, over mobiliteit, tot veiligheid, om er maar drie te noemen…

Terugblik op het evenement:

‘Waterloo 2015’ voor vzw Waterloo 1815

Het weekend van 19, 20 en 21 juni 2015 zal ongetwijfeld in het collectief geheugen gegrift staan als dat van de tweehonderdjarige herdenking van de Slag bij Waterloo. 200 000 bezoekers, 15 000 VIP-packages, 5200 figuranten en 1300 begeleiders, 100 kanonnen, 300 paarden, 350 journalisten,… Cijfers die op zich al de omvang samenvatten van de taak die VO Group te wachten stond toen het eventbureau de aanbesteding in de wacht had gesleept, in samenwerking met Verhulst Events & Partners, dat hoofdzakelijk het commerciële aspect en de VIP-packages voor zijn rekening had genomen.

De communicatie met de pers en via social media werd toevertrouwd aan Voice, een gespecialiseerd filiaal van VO, en het commerciële aspect werd verzorgd door Verhulst Events & Partners en Sherpa. Als gedelegeerd producent heeft VO zijn ervaring vooral doen gelden op het vlak van inhoud, mobiliteit, logistiek en veiligheid. "Omdat we van deze tweehonderdjarige herdenking iets uniek wilden maken, hebben we de vzw Waterloo 1815 kunnen overtuigen om er een openingsspektakel van te maken dat de nadruk meer op het artistieke zou leggen. Daarna werd er contact opgenomen met Luc Petit Création. Op die manier is Inferno ontstaan, een poëtische visuele en muzikale vertolking van de beroemde veldslag in 12 of 13 scènes, door middel van artiesten, kostuums en decors, licht en geluid, en pyrotechnische effecten", aldus Patrick Parmentier van VO.

"Wat de mobiliteit betreft, was de plaats niet geschikt voor zoveel mensen, zodat we maanden met de gemeentelijke politie van de vier betrokken gemeenten en de federale politie hebben moeten overleggen om een krachtig mobiliteitsplan uit te werken. Een plan waarbij voetgangers en fietsers voorrang kregen, met gratis parkings voor fietsen en moto’s, pendelbussen van de TEC, door akkoorden met de NMBS en de oprichting van een carpoolsite. Het beheer van de toestroom was ook geen sinecure. Maar dankzij verschillende gespecialiseerde partners was iedereen de twee dagen om 20.10 uur geïnstalleerd. Gezien de omvang van het evenement waren de veiligheidsmaatregelen enorm." 

"Voor dit evenement heeft VO bijkomende risico’s genomen door de rol van gedelegeerd producent op zich te nemen en door, samen met Verhulst Events & Partners, de coproductie van een openingsspektakel te verzekeren. Dankzij zijn traditie van publieksevenementen is VO een van de weinige spelers in België die events van zo’n grote omvang in goede banen kunnen leiden. Hierdoor stijgt onze betrouwbaarheid nog verder, zowel op nationaal als internationaal vlak, en niet enkel voor de organisatie van publieke evenementen, maar ook voor grote corporate events. Maar ook de talrijke kleinere evenementen die we organiseren verdienen uiteraard dezelfde aandacht, creativiteit en kwaliteit”, besluit Michel Culot van VO.

 www.vo-event.be

www.verhulst.be

Meer van VO The Event Alchemist :