Audiovisueel

Nov 29, 2023, 16:38
MoJuice biedt een breed gamma eventoplossingen aan

MoJuice biedt een breed gamma eventoplossingen aan

10 augustus 2023

MoJuice heeft in 15 jaar een sterke reputatie opgebouwd als videoproductieservice. Toch biedt het Leuvense agentschap daarnaast ook nog een pakket complementaire diensten aan, met o.a. streamings, scan- en registratietools, photobooths en systemen voor publieksinteractie. Samen met Stefan Uytterhoeven van MoJuice overlopen we het arsenaal van mogelijkheden.

In het voorjaar van 2022 trad MoJuice toe tot de PFL Group. “Na iets meer dan een jaar kijken we hier positief op terug”, aldus Stefan Uytterhoeven. “Het is absoluut een meerwaarde gebleken. Om een voorbeeld te geven: onlangs hebben we een event in Italië gedaan, waar PFL de techniek verzorgd heeft. De voorbije jaren werd dit telkens door een lokale leverancier gedaan, en lag het niveau lang niet zo hoog. PFL heeft overal materiaal en dat is toch wel een troef. Het zijn ook sympathieke gasten. We gebruiken regelmatig hun crew voor streamings, en dat loopt altijd heel fijn. Anderzijds komt er ook heel wat van PFL terug naar ons. Ze hebben een aantal grote klanten waarvoor ze onze content kunnen gebruiken. Wanneer er een meerwaarde is, weten we elkaar dus zeker te vinden. Anderzijds kunnen we met MoJuice binnen de groep wel nog steeds ons eigen ding blijven doen. Het is dus niet dat onze aanpak erg veranderd is.”

Terugkerende oplossingen

MoJuice is in de plaats bekend als een interactief productiehuis, met video, AI, AR, VR en game-oplossingen maar het biedt daarnaast ook nog een reeks complementaire merken en diensten aan. “Als we op vraag van een klant een bepaalde oplossing nodig hebben, dan hebben we de mensen in huis om die te creëren. Wanneer we merken dat we een bepaalde vraag verschillende keren terugkomt, dan kunnen we beginnen nadenken of we hier een brand van kunnen maken. Zo zijn dus heel wat van onze diensten ontstaan. Maar we werken dus wel altijd vanuit de vraag van de klanten.”

Whales on Waves

Een eerste merk van MoJuice, Whales on Waves, zet in op de interactie met het publiek. “Met Whales on Waves hebben we in 2013 een iPad-toepassing gemaakt, waarmee je alle meetings en content kon volgen op de iPad, in plaats van op het grote scherm dat vaak te veraf staat. Zo deden we meetings met 500 iPads, of quizzen met iPads. Ook vandaag worden onze iPads nog steeds ingezet. Whales on Waves omvat daarnaast ook de voting tools die we voor evenementen gebruiken, waarmee je live stemmingen kunt organiseren. Vroeger gebeurde dat met het ‘stembakje’, maar vandaag kan dat gewoon op ieders telefoon, en verloopt het allemaal via 4G. Met het Whales on Waves platform kan je trouwens ook heel eenvoudig foto’s maken, uploaden en doorsturen om vervolgens live te tonen. Het zorgt allemaal voor de interactie met het publiek – iets wat mij betreft nog veel te weinig gebeurt . We hebben nog veel te vaak een one-to-many communicatie, wat zeker voor de jongere generatie not done is.”

www.whalesonwaves.com

Wavely

Het Whales on Waves-platform lag enkele jaren geleden aan de basis van een nieuwe service, Wavely. “Op basis van Whales on Waves hebben we geleidelijk aan een streamingplatform gebouwd. Met het uitbreken van de pandemie zijn we ons hier volledig op gaan toeleggen, en hebben we dit sterk uitgebouwd, onder de naam Wavely. Ook vandaag blijft Wavely nog steeds goed draaien. Men is streamings echt als een volwaardige communicatietool gaan bekijken. Er zijn klanten die maandelijks in onze studio zitten om een stream voor hun personeel te doen. Verder zien we ook steeds meer multihub-events waarbij we vanuit onze thuisbasis in Leuven verschillende locaties over heel de wereld aansturen, waar telkens kleinere events worden georganiseerd. Dat is een model waar we al meer dan 10 jaar over praten, maar dat er nu echt wel doorkomt.”

www.wavely.be

Een waaier aan mogelijkheden

Alles wat met streaming en captatie te maken heeft, valt onder Wavely. “Maar het merk omvat ook een hele interactieve poot in, want in het platform zitten voting tools, chat tools, wordclouds, virtuele break-out rooms,… kortom een pak mogelijkheden qua communicatie. Op technisch vlak zitten Wavely en Whales on Waves op hetzelfde platform. Het verschil is dat Whales on Waves echt gebruikt wordt op fysieke evenementen, waar de iPad-oplossingen vandaag nog steeds gebruikt worden. Vandaag is dat nog steeds een heel mooie oplossing voor meeting met break-out-rooms. Ook de silent seminars tool van PFL kan perfect ingezet worden om break-outs te creëren. Op die manier kan je één grote ruimte met allemaal sprekers maken. De deelnemers gaan dan zitten waar ze willen, en kiezen met de koptelefoon en de iPad de juiste spreker met de juiste content.”

http://silentseminars.com/

Fotolama

Ook voor fotoactivaties heeft MoJuice een eigen brand. “Het merk Fotolama is ontstaan omdat we in activaties al heel vaak met photobooths werkten. We hebben gekozen voor een stijlvolle vintage booth die qua design toch wel mooi oogt voor alle evenementen. En uiteraard doen we wat je van een photobooth mag verwachten: prints, social sharing, greenkey oplossingen… Het is zeker de moeite om op een event te plaatsen. En het is iets dat ook altijd werkt, ongeacht het soort evenement. Mensen vinden het leuk, en het communiceert ook heel goed. Je ziet de foto er meteen uitkomen, maar je kan nadien ook weer gaan sharen. Zo creëer je communicatiemomenten.”

www.fotolama.be

Moscan

Sinds enkele jaren heeft MoJuice een eigen oplossing voor registratie en toegangscontrole. “Moscan is onze registratietool die we vaak gebruiken voor evenementen. Het is een moderne tool om op een moderne manier op een eventruimte te betreden. We hebben dit net voor corona opgestart, maar toen is het natuurlijk meteen stilgevallen. Het hebben het even laten liggen, maar nu wordt dit terug volop opgepikt. Het is een oplossing gebaseerd op QR-codes waarbij je heel eenvoudig ter plaatse kunt scannen. Alle data zitten online, en alles is heel vlot te volgen: de aantallen, maar ook de hoeveel tijd die iemand in een bepaalde ruimte heeft doorgebracht. Kortom, een moderne scanningstool.”

www.moscan.be

More to come…

Het aanbod van MoJuice wordt vervolledigd met Interactify. “Het pakket Interactify omvat allerhande tools voor events: een social wall, VR-games, animaties, AR-oplossingen, Metaverse-oplossingen… Allemaal om leuke dingen te kunnen realiseren op events. Met dit alles kunnen we een totaalpakket aanbieden, met oplossingen die heel vaak ‘plug and play’ zijn. Uiteraard zijn we constant bezig met nieuwe ideeën. En natuurlijk speelt AI daar een rol in. Zo zijn we bijvoorbeeld aan het werken aan een AI-photobooth, waarbij je een foto neemt die door AI dan op een leuke manier bewerkt wordt. Er zit dus nog heel wat aan te komen”, zo besluit Stefan Uytterhoeven.

Meer van Mojuice :