Vaste & tijdelijke locaties

Mar 28, 2024, 12:55
Het groene ei…

Het groene ei…

01 juni 2017

Het congres- en evenementencentrum The EGG Brussels steekt zich met het label ‘Ecodynamische Onderneming’ in het groen.

De evenementensector wordt nog té vaak bekritiseerd om zijn zware ecologische afdruk. Heel wat evenementen zijn grote afvalproducenten en vooral voedingverspillers. The EGG Brussels gaat tegen deze beweging in door acties te voeren die het hoofd bieden aan de milieu-uitdagingen van onze tijd.

192017theegg siteHet is hun manier om zich af te stemmen op hun eigen idealen en de huidige maatschappelijke belangen: "Het is niet onze bedoeling om 100% gerecycleerd of ecologisch te zijn, maar we willen onze bezoekers en medewerkers wel aanzetten om in die richting te evolueren en deze nieuwe manier van consumeren aan ons cliënteel te suggereren. We moeten realistisch blijven. We kunnen niet plotsklaps alle productie- en consumptieprocessen veranderen. Maar duurzame ontwikkeling heeft altijd deel uitgemaakt van de mindset van de stichters. Bij The EGG Brussels geloven we in ontwikkeling die in harmonie is met het milieu. Het label ‘Ecodynamische Onderneming’ bekomen was voor het hele team een ware challenge", zo legt Gilles Poot Baudier ons uit, General Manager van The EGG Brussels.

Het label ‘Ecodynamische Onderneming’ werd in 1999 gecreëerd en is de dag vandaag in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een officiële erkenning voor Brusselse organismes die intern een milieubeleid voeren. Het label beloont hun dynamiek en evolutie op het vlak van milieu, vooral voor afvalbeheer en -preventie, een rationeel energiegebruik, het mobiliteitsbeheer van de werknemers enz.

"Concreet is duurzaamheid voor The EGG Brussels een bepalende factor geworden voor de beslissingen die genomen worden op het vlak van algemeen beheer en de evenementen die hier gehouden worden. Of het nu gaat om het promoten van het openbaar vervoer, het sorteren van afval, het doneren van voedingsoverschot, ecologische verlichting of het gebruiken van herbruikbaar servies, The EGG Brussels wil bijdragen tot een betere stad Brussel en een sterk alternatief bieden voor de verspillingstrend waar de evenementensector door geplaagd wordt: In het kader van ons milieubeleid verbonden we er ons toe om onze afvalberg te verminderen en onze impact op de lucht, het water en de bodem te beperken dankzij een doeltreffend beheerssysteem. We leiden ons personeel op en informeren onze klanten zodat wij er zeker van zijn dat ook zij hun steentje aan het milieu bijdragen", zo verduidelijkt de heer Poot Baudier ons.

The EGG Brussels had al een uitstekende reputatie voor zijn evenementieel talent maar gaat voortaan dus ook resoluut voor trendy groen. Een ecologische en verantwoordelijke afdruk die alle locatiebezoekers ongetwijfeld zal bekoren. The EGG Brussels draagt zijn steentje bij tot een verantwoordelijkere economie.Oceanen zijn uiteindelijk toch ook een verzameling druppels, niet?

www.theeggbrussels.com

Meer van The EGG Brussels :

The EGG Brussels