Event technologies

Apr 26, 2024, 17:52
E-mailmarketing start als eerste

E-mailmarketing start als eerste

15 juni 2015

Je komt ze vaak tegen, die pagina's waar een nieuw product of bedrijf aangekondigd wordt. Ze zijn summier, veelbelovend, maar bevatten allen een duidelijk wit vlak. Om je e-mailadres achter te laten. De winnaars van het pop-up restaurant hebben het goed begrepen. De eerste klanten voor hun nieuwe restaurant worden nu al verzameld...

Het is het vroegste startpunt om je e-maillijsten beginnen te vullen met adressen van geïnteresseerde mensen. Het zal niet dadelijk storm lopen, tenzij je natuurlijk via sociale media een en ander ontketent. Je moet er vooral voor zorgen dat je deze pagina’s goed opbouwt. Alleen zo heb je maximaal effect en groeit je lijst gestaag.

flexmail212015 a1 Eén scherm in één scherm

Een aankondigingscherm moet kort en krachtig zijn. De wereld is al gehaast en zo heel veel moet je nog niet vertellen. Zorg voor een schermopbouw dat in de meeste browsers in een keer volledig zichtbaar is. Scrollen moet uit den boze zijn. Bovendien moet de tekst snel en zonder bril gelezen kunnen worden. Dus werk met chocoladeletters. Het enige grote witte vlak moet centraal staan. Geoefende surfers weten het onderhand, hier hoort het e-mailadres thuis. Kijk maar naar de voorbeelden.

2 Vraag alleen een e-mailadres

Mensen kijken soms er tegenop om veel gegevens moeten invullen. Het is tijd consumerend en het werkt een beetje tegen de traditie van de impulsaankoop. Snel winnen en weer weg, meer kan je nooit verwachten in een komt binnenkort pagina. En bovendien, in deze fase heb je eigenlijk ook niet veel meer nodig. Je maakt de contacten wel op het gepaste moment wakker. En als ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn, dan zullen ze ook wel op dat moment hun profiel aanvullen.

flexmail212015 b3 Kiss

Zorg er voor dat je waarde propositie kort en krachtig is. In een enkele zin vertellen waar het over gaat. In een tweede zin aangeven wat je in ruil voor het e-mailadres biedt en het volgende wat in de logische flow zit is het invulveld en de verzendknop. Werk verder alleen met beelden. Laat je product of een impressie van een product zien.

Een packshot van een prototype, een schermafdruk of een foto die de juiste sfeer oproept, het verricht wonderen in conversie. En verder moet je alle overbodige info schrappen. Het enige wat telt, dat is het e-mailadres!

Meer van Flexmail :