Event technologies

Apr 19, 2024, 18:32
De anatomie van een B2B ‘verkoop’ e-mail…

De anatomie van een B2B ‘verkoop’ e-mail…

08 juni 2015

Het blad Trends is een tijdschrift dat zeer sterk in zakelijke middens haar lezers werft. Dus, hoewel op een persoon gericht, heeft deze e-mail de argumentatie van een B2B boodschap. Uiteraard gaat het om een aanbieding en is er een cadeautje voorzien. Maar de wijze waarop het bericht opgebouwd wordt, is er eentje van duidelijkheid en nog eens duidelijkheid.

flexmail2 site2020151 Hier staat op een neutrale achtergrond de aanbieding. In een complete geen nonsens stijl wordt product omschreven. Eén jaar lezen tegen een korting, samen met een tablet. Niet meer, maar ook niet minder. Over de werkelijke te betalen prijs wordt er niet gesproken. De korting is zo hoog, dat het de aandacht trekt. Want in een zakelijke offerte krijg je zelden zulke cadeautjes.

2 Hier wordt pas voor de eerste keer over het te betalen bedrag gesproken. Dit is ook in twee goed zichtbare labels weergegeven. De linkse vermeldt oude prijs en de nieuwe prijs. Het product staat op de achtergrond. De rechtse duidelijk met het woord gratis, dat is ook het laatste wat de ontvanger op die regel leest. En dus wie weet hetgeen blijft hangen, als de volgende stap er aankomt.

3 En dat is de call-to-action. Een contrasterende kleur met een pijltje als start moet de ontvanger aan het kopen zetten. Want daar gaat het duidelijk over, bestel een abonnement. Ook hier weer niet meer of niet minder.

4 Het vervolg van de e-mail is duidelijk bedoelt voor de lezers die nog niet overtuigd zijn. Hier wordt een dubbele stijl gehanteerd. Enerzijds is het een gedetailleerde opsomming van hetgeen geleverd gaat worden. Net alsof het een gedetailleerde offerte is voor eender welk product dat ingekocht wordt. Anderzijds is de opbouw zodanig dat je jezelf net op een webshop waant. Het is de opsomming van de producten die in je winkelkarretje liggen. De psychologie in de stijl van "reken nu af" is niet ver meer af.

5 Nog niet overtuigd? Of eerder wantrouwig over het cadeautje dat je gaat krijgen? Wel, dan zetten we hier uitgebreid de kenmerken van het iDevice dat aangeboden wordt, nog eens goed in de verf. Het is net alsof je in een folders van elektronica aan het kijken bent, maar dan met een gratis prijs etiket.

6 Elke aanbieding heeft natuurlijk haar kleine letters. Deze staan uiteraard op het einde van het bericht. Als je de lezer eerder kan verleiden tot conversie, dan moet je hem of haar niet vervelen met de randvoorwaarden. Maar de koper die alleen maar koopt als ie alle details kent, die heeft er wel nood aan. De spelregels worden er duidelijk uitgelegd. Alleen is er een kleine denkfout bij de opbouw van dit bericht. De bestelknop had gerust een keertje herhaald kunnen worden. Net zoals in de webshops waar er eentje boven en onder het winkelmandje staat...

Meer van Flexmail :