Event technologies

Apr 26, 2024, 7:33
Keuzemogelijkheden in je e-mailcampagne Ja, nee en misschien…

Keuzemogelijkheden in je e-mailcampagne Ja, nee en misschien…

23 mei 2016

Steeds vaker krijgen we e-mails in onze inbox met een Call to action die ons een keuze laat maken. In de illustratie zie je er een voorbeeld van. Aan de lezer wordt in de CTA de keuze gelaten. Klik op ‘ja’ of klik op ‘nee’. Uiteraard is die ‘ja’ het beoogde doel.

Een specifieke landingspagina die het verkoopsgesprek verder in goede banen leidt, is het gevolg. Hier wordt een berekening gevraagd. Er wordt gepeild naar de NAW-gegevens en vervolgens kan de sales-afdeling deze warme lead verder afwerken. In dit voorbeeld leidde de ‘nee’ naar een blanco-pagina.

flexmail182016Geen kansen laten liggen

Is dit een gemiste kans? Rekende men er niet op dat de lezer hier op zou klikken en was alleen maar het psychologisch contrast het doel van de ‘nee’? Wij zouden er wel degelijk een landingspagina achter gehangen hebben. Misschien met wat extra argumenten. Of met een uitschrijf boodschap. Mogelijkheden genoeg zouden we denken. Want als je de keuze laat, dan moet je alle opties openhouden.

Sociale media geven keuze

Want zeker de jongere contacten zijn dergelijke keuzes vanuit de sociale media meer dan gewoon.  Daar worden ze uitgenodigd op een evenement en klikken ze al even natuurlijk op één van de drie mogelijkheden: ‘ja’, ‘nee’ of ‘weet nog niet’ (de ‘misschien’ in grote mensentaal). Een dergelijk bericht dat zij onder ogen krijgen, is immers een deel van hun dagelijks communicatief leven. En al even vaak zullen ze hun leven voor een stukje een richting geven door op één van die mogelijkheden te klikken.

Opportuniteit van een MISSCHIEN

Vertaald naar e-mailmarketing is dat een gouden kans. Want zeer vaak leggen we al ons heil in die éne CTA waarvan we verwachten dat de lezer klikt. Maar misschien is die nog niet klaar voor het volle engagement. Door te werken met verschillende keuzemogelijkheden bij een CTA kan je niet alleen de boodschap verder aanscherpen, maar ook de diversificatie van je e-mailmarketinglijst aanscherpen. Want niet klikken zegt ook iets, alleen weten we nu niet wat precies!

Een JA als model

Een ‘ja’ leidt tot hetzelfde type van landingspagina’s die je in het oude model zou toepassen. De verkoop is nakend. Een ‘misschien’ leidt eerder naar een pagina met meer argumenten, mogelijkheden of opties. Vergeet niet, wie op een doorklik binnenkomt, is aandachtig. Met enkele extra keuzemogelijkheden op de landingspagina kan je het profiel aanscherpen, maar ook een gepaste vervolgactie opstarten. Zeker handig als je e-mailplatform scenario’s ondersteunt.

Met enkele extra keuzemogelijkheden op de landingspagina kan je het profiel aanscherpen, maar ook een gepaste vervolgactie opstarten.

Leren van NEE

Zelfs een ‘neen’ is een mogelijke kans. In eerste instantie is het duidelijk dat de lezer op het ogenblik van de ontvangst niet ontvankelijk is voor je boodschap. Maar hij heeft hem wel gelezen en allicht ook begrepen. Je kan deze klik gebruiken om een pauze in te lassen in het benaderen. Je kan ook een landingspagina voorzien met wat mogelijkheden in de stijl van nooit meer, later nog eens en ja zelfs een schrijf me uit. Zo blijft je lijst zuiver en werk je tegelijkertijd ook aan het imago van de marketinglijst.

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :