Event technologies

Mar 29, 2024, 9:47
Stuur een kat een e-mail in 4 stappen...

Stuur een kat een e-mail in 4 stappen...

13 mei 2016

... of toch tenminste zijn baasje. Met dit voorbeeld wil Flexmail graag tonen dat een eenvoudige boodschap “Ren naar de winkel en koop ons kattenvoer”, kan werken. En dat gebeurt in vier wel doordachte stappen. Laat, voor je verder leest, even de afbeelding tot je doordringen. En controleer dan aan de hand van de tekst of dezelfde principes je duidelijk werden…

flexmail172016katDe header vertelt al alles

1 Het verleidingspel begint al in de header. Het is immers het eerste wat de lezer uiteraard ziet. Het logo van het product is dus aanwezig. Maar het is dit keer eerder in een bescheiden vorm. In dit bericht is het eerder een noodzaak – je weet hoe we anders steeds weer benadrukken dat het logo niet groot genoeg kan zijn – dan een nadeel. Het merk wil immers iets lanceren, niet werken aan haar imago.

Wat is dan wel groter en opvallend? De afbeelding van de kat moet ineens het onderwerp aansnijden. Dit bericht gaat over katten. Het tweede wat opvalt, groter dan het logo en bijna zo groot als de kattesnoet is de badge die een bon van 2 euro aankondigt. Zo is ineens het antwoord gegeven op de standaardvraag van de lezer: wat is mijn voordeel? De badge rechts daarvan spreekt van drie weken. In een vluchtige blik zou je daar een vorm van een deadline in kunnen zien. Als je verder kijkt, dan blijkt het te gaan om een aanbevolen drie weken dieet, maar ondertussen is het effect bereikt. Je bent aan het lezen.

Eén actie

2 Slechts één enkele Call-to-Action. Heel eenvoudig, test ons product en zie na drie weken een effect op de gezondheid van uw kat. Let op het woordgebruik. Men spreekt van testen, men geeft een termijn aan en men spreekt van een duidelijk voordeel. Ook hier weer de duidelijke link naar de vraag “what’s in for me?”. De doorklik wordt nog eens voorafgegaan door een aansporing. “Begin vandaag”, roept overigens onderhuids toch een zekere dwang tot klikken.

De knop zelf is voorzien van alle elementen die men aanraadt. De kleur is opvallend en afwijken van de rest van het e-mailbericht, maar toch weer in lijn met die eerste badge waar de korting aangekondigd wordt. Een pijltje vooraf roept beweging op. De tekst vertelt duidelijk wat er gaat gebeuren en het pijltje van de muis moet dan nog eens de bedoeling extra in de verf zetten. Hier klikken!

Herhalingsprincipe

3 Hier sluit men aan bij het principe van de herhaling. Een goede leerkracht herhaalt midden in de les even de belangrijkste elementen. Dat doet men ook in dit e-mailbericht. De CTA is wel iets uitgebreider dan onder punt 2. Hoewel er in grote lijnen hetzelfde verteld wordt, komt er nu ook meer detail aan te pas. De woordkeuze is ook niet toevallig: exclusief, zichtbare verbeteringen, schoonheid… En zo komt de lezer een tweede keer uit bij dezelfde knop.

4 Eens je de kortingsbon hebt afgedrukt, moet je uiteraard ook het product nog gaan kopen in de winkel. Dus moet je het gamma van Purina ook herkennen. Dus wordt er afgesloten met een productfoto. Netjes naast elkaar, alsof ze in het winkelrek staan. Het is overigens ook een perfecte overgang naar de footer. Die ook weer expliciet verwijst naar de uitdaging om drie weken het juiste kattenvoedsel geven. Wie nu geen gezonde kat heeft…

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :