Event technologies

Apr 20, 2024, 13:37
Een herstart in een e-mail gegoten

Een herstart in een e-mail gegoten

09 mei 2016

Teeville is een bedrijfje dat reeds lang bestaat. Maar het was tot vandaag de garagebox nog niet ontgroeid. Vandaag hebben ze echter een paar stappen in de groeicurve gezet. En dat wordt in de verf gezet met een e-mailcampagne…

flexmail 1 1620161 Het logo over de volle breedte, we kunnen het niet genoeg benadrukken, is nog steeds de beste opener.

Het creëert herkenbaarheid, het zorgt op middellange termijn dat alleen al de contouren voldoende zijn om de geadresseerde te laten weten dat er weer leuk nieuws van je in de inbox steekt. Helaas merken we nog te vaak dat op dat men het logo verkleint, verstopt, van kleur verandert of zelfs gewoon achterwege laat. Het bericht is opgebouwd uit drie grote blokken. Ook hier scoort dit voorbeeld goed. Onderzoek heeft uitgewezen dat drie boodschappen zowat het maximum is waar je op kan rekenen dat ze gelezen worden. Let ook op de uniformiteit. Een afbeelding die relevant is, een titel die correct en concreet omschrijft waarover de paragraaf gaat, een tekst waarbij er veel gewerkt wordt met bullets en indien nodig een heldere Call-to-Action. In de afbeelding zelf zit ook een boodschap. Een leuke gimmick voor de aandachtige lezer.

2 Het bedrijf is bezig met een crowd-funding om de groei te bekostigen.

Dus wordt deze boodschap sterk in de verf gezet met een uitdaging. Tegenwoordig zie je dergelijke uitdagingen vaker passeren of de sociale media. Bij x likes of vrienden doen we dit of dat. Het idee gewoon transformeren naar een e-mail is origineel: “Bij 125 procent funding verloten we een workshop.” Bovendien is de tekst van de paragraaf er echt op gericht om de lezer te laten klikken. De laatste opsomming van de mogelijkheden is al een vorm van upselling, zelfs nog maar voor de CTA-button is ingedrukt.

3 De echte CTA volgt uiteraard na het verkooppraatje.

Hier is er speciaal voor de knop nog een extra zin toegevoegd. Eentje waarin gewezen wordt op de te klikken button, maar met nog een knipoog naar de lezer: “je zal er geen spijt van hebben :).” De knop zelf is groot, verschilt van kleur ten overstaande van de omgeving. Ook de boodschap “klik hier” lijkt misschien overbodig, maar ook hier heeft onderzoek uitgewezen dat dergelijke vormen van aansporing ook daadwerkelijk tot actie zetten.

4 Deze paragraaf is er eerder eentje van technische aard.

Het gaat over een heropstart, dus de adreslijst is niet eentje die puur op basis van een opt-in is ontstaan. Dus worden verwonderde lezers even bij gebriefd. Over hoe ze in de lijst zijn terechtgekomen, wat de relatie is en de oude firma en projectnaam als rechtvaardiging dat men in deze lijst is terechtgekomen. Met uiteraard even verder de mogelijkheid om uit te schrijven. Maar wie nu niet weet dat er een nieuw t-shirt concept in de markt is gestapt, die zal het nooit weten!

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :