Event Destinations

Mar 29, 2024, 3:33
Jan Simons versterkt het team van Meet in Mechelen

Jan Simons versterkt het team van Meet in Mechelen

03 februari 2022

Jan Simons, die de voorbije 16 jaar het gezicht van Lamot Congres- en Erfgoedcentrum was, heeft de overstap gemaakt naar het congresbureau Meet in Mechelen. In zijn nieuwe functie zal hij de strategie rond het MICE-toerisme in de stad mee helpen versterken.

Na bijna 16 jaar neemt Jan Simons afscheid als directeur van Lamot. “Men heeft vanuit Stad Mechelen gevraagd of ik interesse had om de MICE-werking te komen versterken”, aldus Jan Simons. “Het is een functie die in het verlengde ligt van wat ik al gedaan heb, maar die tegelijkertijd toch een mooie, nieuwe uitdaging vormt. Daarom heb ik besloten de stap te zetten. Toch ga ik Lamot natuurlijk niet als een baksteen laten vallen. Ik ga het team nog even blijven ondersteunen en zorgen dat de opvolging goed verloopt. Want ook voor Meet in Mechelen is een goede werking van Lamot natuurlijk heel belangrijk.”

Aandacht voor associaties

Bij Meet in Mechelen komt Jan terecht in een team dat hij eigenlijk al zeer goed kent. “Ik heb in mijn vorige functie natuurlijk al vaak en nauw samengewerkt met mijn nieuwe collega’s Kurt en Filip. Samen gaan we nu proberen de MICE-werking in Mechelen nog breder op de kaart te zetten. Want er zijn toch nog wel enkele uitdagingen. In Mechelen willen we nog een tandje bijsteken wat betreft de markt van de associaties, die door Toerisme Vlaanderen naar voren wordt geschoven voor de kunststeden. Die boot willen we dus zeker niet missen. En daar gaan we dus op werken, zij het op Mechelen-maat.”

Relance

Met de uitbreiding van het MICE-team is Mechelen nu helemaal klaar om de coronaperiode achter zich te laten. “Het zal een behoorlijke uitdaging zijn om na deze twee moeilijke jaren terug dynamisme te krijgen in het MICE-toerisme. Want het is de afgelopen periode allesbehalve evident geweest. Daarom willen nu volop gaan inzetten op een relance”, zo besluit Jan Simons.

Meer van Meet in Mechelen :

Meet in Mechelen