Event Destinations

Feb 9, 2023, 10:19
Mechelen zet in 2023 volop in op teambuildings
(c)Meet in Mechelen

Mechelen zet in 2023 volop in op teambuildings

21 november 2022

Met zijn handige ligging, diverse locaties en korte afstanden is Mechelen een stad die zich uitstekend leent als decor voor teambuildings. Om dit potentieel nog beter te gaan benutten organiseert Meet in Mechelen een competitie voor teambuildingagentschappen, die het volledige jaar 2023 zal overspannen. Jan Simons van Meet in Mechelen legt ons uit hoe alles in zijn werk gaat.

“We zijn ervan overtuigd dat er een enorm potentieel is voor teambuildings in Mechelen”, zo vertelt Jan Simons. “En het lijkt ons nu hét uitgelezen moment om daar volop op in te zetten. Daarom willen we van 2023 het teambuildingjaar in onze stad maken.”

Op maat van Mechelen

De rode draad doorheen dit bijzondere jaar is een wedstrijd voor teambuildingagentschappen. “Er zal een pitch worden uitgeschreven waar Belgische bureaus op kunnen intekenen. We willen teambuildings op maat van Mechelen laten maken door de specialisten ter zake. Daarbij zijn we op zoek naar concepten die niet zomaar in elke stad kunnen neerstrijken, maar wel teambuildings die echt aan onze stad gelinkt zijn. Ook het werken met lokale partners zal een meerwaarde zijn.” 

Oordeel van de klant

Uiteraard is het de bedoeling dat de ingeschreven concepten ook effectief worden uitgevoerd. “Na het indienen en presenteren van de projecten selecteert onze vakjury de beste projecten, en deze zullen vervolgens ook worden verkocht en uitgevoerd. Pas dan kunnen we ontdekken of de concepten in de praktijk goed werken, en vooral: wat de klanten ervan vinden. Er zijn heel wat wedstrijden waarbij uitsluitend met een vakjury gewerkt wordt. Wij gaan een stap verder en koppelen er ook een klantenjurering aan. Het oordeel van de klant is absoluut doorslaggevend.”

Marktconform

De competitie zal zowel voor de stad als voor de deelnemende bureaus een meerwaarde zijn. “De agentschappen worden voor alle duidelijkheid gewoon betaald voor hun werk. De teambuildings worden verkocht tegen een marktcomforme prijs. Het is dus niet dat ze gratis moeten worden aangeboden. Op die manier kan ook de klant mee oordelen over de prijs-kwaliteit. Daarnaast zullen alle deelnemende agentschappen ook heel wat visibiliteit krijgen.”

Meerdere geslaagde projecten

Het project dat uiteindelijk het beste scoort bij de vakjury én de klanten, wordt bekroond met een unieke Mechelen Award. “We zullen uiteindelijk één winnaar hebben in deze competitie, maar dat neemt niet weg dat ook de andere projecten in de markt gezet worden. Het is dus perfect mogelijk dat er 5 tot 10 mooie projecten uit deze competitie voortvloeien, die nadien ook verder verkocht worden.”

Ticket voor de BEA-finale

Bovendien is er voor de eindlaureaat ook nog een bijzonder extraatje voorzien. “Het winnende project van onze competitie krijgt een wildcard voor de BEA Awards. Dat betekent dat het project automatisch doorstoot naar de finaleronde van de BEA Awards 2023, in de Business-to-Enterprise categorie, en dus geen juryvoorronde hoeft af te leggen. Concreet houdt dit in dat het winnende agentschap van onze teambuildingcompetitie, twee weken later ook nog eens in de BEA-finale staat. En dat is toch wel uniek.”

Een druk jaar

Het is de bedoeling om een heel jaar lang intensief te communiceren rond dit initiatief. “We bouwen er een mediacampagne rond, zodat zowel de deelnemende bureaus als de stad in de aandacht blijven. Zo trekken we samen aan de kar om zoveel mogelijk teambuildings te laten uitvoeren. In november wordt de competitie officieel gelanceerd, en vanaf dan kunnen geïnteresseerde agentschappen zich inschrijven. Daarna voorzien we nog een kick-off event in Mechelen. Begin 2023 verzamelen we de concepten om deze een eerste keer voor te leggen aan de vakjury. En vanaf april worden de teambuildings dan in de praktijk omgezet. Eind 2023 kennen we dan de winnaar van onze ‘Mechelen Award’”, zo besluit Jan Simons.

Meer van Meet in Mechelen :

Meet in Mechelen