Event Agencies

Jan 21, 2021, 2:35
The Fungroup snoeit in het aanbod

The Fungroup snoeit in het aanbod

19 mei 2020

Ook The Fungroup wordt niet gespaard door de huidige coronacrisis. Het bedrijf van ondernemer Stefan Kerkhofs ziet zichzelf genoodzaakt om 50% van het attractieaanbod te liquideren.

The Fungroup verhuurt speciale attracties, mobiele podia voor grote en kleine evenementen,  organiseren met The WoW Company events en bedrijfsfeesten en met Dinner in the Sky is Kerkhofs en zijn team actief in maar liefst 64 landen wereldwijd waarbij zelfs Prins Albert van Monaco regelmatig te gast is.

De sector waar Kerkhofs in werkt heeft na 9 weken lockdown nog steeds geen perspectieven voor de onmiddellijke toekomst.

INVESTERING VAN 3.5 MILJOEN

Net op de dag dat het hele land in lockdown ging, verhuisde het bedrijf zoals gepland naar zijn tweede nieuwe vestiging op het industrieterrein De Weven in Paal-Beringen.

The Fungroup investeerde de afgelopen jaren maar liefst 3.5 miljoen euro in nieuwe attracties en de bijhorende nieuwe bedrijfshal en kantoren van 1.700 m/2.

ONGELOOF

35 jaar alles gegeven wat er in zat. Relaties, vrienden en familie min of meer opgegeven om toch 7/7 en 24/24 te kunnen werken in een fantastische wereld vol fun met de nodige resultaten en een successtory over heel de wereld.

Dat vandaag de hele wereld zo hard kan getroffen worden door dit virus is onvoorstelbaar. Gewoonweg niet te vatten en niet te begrijpen.

Voor het bedrijf uit Beringen kon de timing niet slechter uitkomen: net uit de winterperiode, een stevige investering achter de rug en een zomerseizoen wat al bijna helemaal verloren is.

WACHTEN OP EEN KLEIN LICHTPUNTJE

"Zoals iedereen in de sector hopen we dat we snel een datum krijgen dat we weer iets mogen ondernemen. Vandaag weten we niets en die onzekerheid geeft ons de nodige stress. Dat we morgen niet zullen terugkeren naar de oude situatie, daar hebben we ons al lang bij neergelegd, maar een klein lichtpuntje zou al wel deugd kunnen doen."

WE ZULLEN STERKER UIT DEZE SITUATIE KOMEN 

Opgeven staat niet in het woordenboek van de ondernemer en daarom zal het bedrijf sterker uit deze hele situatie komen. "Als bedrijf hebben we de afgelopen weken heel goed gekeken naar ons huidig businessmodel en kwamen we snel tot de conclusie dat het tijd is om weer terug te gaan naar de essentie van de zaak “specialist zijn in unieke, niet alledaagse attracties."

AFSCHEID VAN EEN HEEL GROOT GAMMA VAN DIVERSE PRODUCTEN

Tot voorheen de coronacrisis kon je bij het bedrijf terecht voor diverse soorten opblaasbare attracties, springkasten , zeskamp spellen en diverse ander benodigdheden voor een evenement te organiseren. "Vandaag nemen we afscheid van minstens 50% van ons aanbod. Het aanbod van onze kraanactiviteiten, zoals het Benji-springen, zullen we zeker behouden als ook het verhuur van mobiele podia ect. Want dat is gewoon het DNA van The Fungroup."

DINNER IN THE SKY: HET PERFECTE ALTERNATIEF VOOR BEDRIJVEN EN MENSEN DIE ELKAAR VIA EEN CULINAIRE EN VEILIGE MANIER WILLEN ONTMOETEN

De dag dat de cafés en restaurants weer mogen opengaan, zullen ook wij weer klaarstaan met het bekende Dinner in the Sky concept.

Dinner aan een tafel op 60 meter hoogte met de nodige social distance gaat vanaf dit jaar perfect kunnen door het feit dat mensen in het nieuwe concept niet langer aan 1 lange tafel zitten maar aan 8 eilanden met tafels met 4 stoelen. Met andere woorden: mensen gaan voldoende afstand kunnen houden van elkaar en zullen alle nodige regels kunnen toepassen.

"Op dit moment zijn alle evenementen van Dinner in the sky gepland in september. We beginnen eerst in Alden Biesen vanaf 1 september tot en met 6 september om vervolgens naar Brussel en Kortrijk te trekken. Het bekende evenement zal telkens 7 lokale topchefs presenteren. Aangezien mensen misschien toch niet op vakantie mogen vertrekken, is misschien een lekker dinner op 60 meter hoogte met vrienden of zakelijke partners een perfect alternatief om uzelf eens op een culinaire manier te verwennen."

Meer van The Fungroup :