Event Agencies

Sep 22, 2020, 7:02
New Balls Please gaat ultieme Opel Belgium-challenge aan!

New Balls Please gaat ultieme Opel Belgium-challenge aan!

05 december 2019

Live events zijn geen bouwpakketten: je krijgt geen kant-en-klare stukken om in elkaar te puzzelen. Een goed evenement organiseren vergt creativiteit, flexibiliteit en veel koffie. Niet zo lang geleden was het Opel Belgium die de vaardigheden van New Balls Please op de proef stelde. Voor de onthulling van hun nieuwe Corsa en Astra, hadden ze een event nodig dat de dynamiek, de jeugdige en verrassende aard van hun nieuwe modellen kon weergeven. Voor New Balls Please was het een ultieme challenge aan het einde van een record event seizoen.

Pitch
We wierpen onszelf in de pitch-strijd met een concept ontworpen om te overweldigen en te verrassen. Een plan dat gasten zou verwonderen met haar durf en grandiositeit Om de return on event te optimaliseren, zochten we een concept en invulling die nog lang zou bijblijven. Na een inspirerend en spannend pitch proces koos Opel Belgium voor New Balls Please.

Instagrammability
We wilden een erg Instagrambaar evenement. Wanneer je een auto onthult, wil je dat mensen het merken. Je wil ze zo’n indruk maken, dat ze niet anders kunnen dan hun impressies delen.

Licht en donker
Het spel tussen groot en klein, open en gesloten, licht en donker, creëerde dynamiek doorheen contrast: net wat we nodig hadden om het levendige karakter van de auto’s uit te drukken. We zorgden voor vijf helderwitte koepels en zochten een ruime locatie. De koepels moesten ondergedompeld worden in een indrukwekkende lichtshow. Het resultaat leek op een kruising tussen een polair basiskamp en een sci-fi maanlandschap.

Challenges
Deze benadering stelde haar eigen uitdagingen. We zochten een grote en volledig verduisterbare hal. Uiteindelijk vonden we de perfecte plek: een ruime loods, 14.000 m², in Willebroek. Aan de ene kant betekende dit een blanco canvas waarop we het event tevoorschijn konden toveren. Aan de andere kant hadden we geen infrastructuur of aankleding. Bovendien hadden we maar twee weken productietijd! O, en we ontvingen de bevestiging voor onze locatie pas drie dagen voor de start van het evenement. Dit betekende onder andere de uitwerking van een veiligheidsplan met lokale veiligheidsdiensten en de volledige logistieke invulling binnen een deadline van enkele dagen … crazy!

Home run
Het was een home run! Gasten waren hyper enthousiast, Opel Belgium was in de wolken en wij waren zo trots als maar zijn kan. Het event zag er prachtig uit, de logistieke planning klopte als een bus. De expertise die we over de jaren hebben uitgebouwd in functie van car events, boekte resultaat. Onze ervaring in waterdichte planning zorgde ervoor dat een creatief design op extreem korte termijn in de praktijk kon worden omgezet.

Meer van New Balls Please :