Benelux Event Awards

Oct 18, 2021, 2:26
Twee Belgische medailles tijdens BEA World Festival

Twee Belgische medailles tijdens BEA World Festival

26 november 2018

Afgelopen week vond in Coimbra, Portugal het BEA World Festival plaats. Het orgelpunt van dit vierdaags festival van de eventindustrie was de uitreiking van de Best Event Awards. Een Indiaas project voor Google werd hier bekroond met de Grand Prix, de absolute hoofdprijs van de avond. Maar ook de Belgen gingen niet met lege handen naar huis. KonseptS en New Balls Please pakten respectievelijk een zilveren en een bronzen award in hun categorie.

Tijdens de Best Event Awards werden er in vijftien verschillende categorieën prijzen uitgereikt. Daarnaast waren er ook nog diverse macro-categorieën, feature categorieën en special awards. De meest begeerde trofee van de avond was echter de BEA World Grand Prix, de overkoepelende prijs voor alle categorieën. Deze werd gewonnen door het Indiase agentschap Laqshya Live Experiences, dat een training rond Google Home vertaalde naar een soort escape-room. Opvallend is dat ook het brons van de Grand Prix naar hetzelfde agentschap ging. Het zilver was voor Jad Productions uit Tsjechië, met een event voor Mercedes.

Dit jaar werden er ook dertien Belgische cases ingeschreven voor de competitie. New Balls Please, Fast Forward, VO Event, meetmarcel en KonseptS overleefden de voorronde en mochten hun project(en) in Portugal aan de jury gaan voorstellen. Twee van hen keerden zelfs met een prestigieuze trofee terug naar België. New Balls Please pakte brons in de categorie ‘Trade Show’, met de Asian Day die men organiseerde voor reisagentschap Connections. KonseptS deed zelfs nog een plekje beter, met zilver in de categorie Best B2B Event (> €500,000) voor de Smart Air Solutions Days die men organiseerde voor Atlas Copco.

Deze twee onderscheidingen voor België zijn des te meer verdienstelijk omdat de competitie voor onze agentschappen twee grote problemen met zich meebrengt. Het eerste heeft te maken met budgetten. Want Belgische bureaus moeten vaak concurreren met projecten die op een aanzienlijk grotere financiële ondersteuning kunnen rekenen. Het tweede is de tijd die wordt besteed aan de presentatie van de projecten. Wanneer er geen grote budgetten zijn, kiest de Belgische evenemententraditie voor inhoud en verhalen omtrent merken. Het is zeer moeilijk om deze aanpak in drie minuten uit te leggen aan een jury, hoe professioneel deze ook is. Proficiat dus aan KonseptS en New Balls Please met het winnen van deze trofeeën!

Ook naast de competitie was deze editie opnieuw een bron van inspiratie voor de ongeveer dertig Belgische event managers en vertegenwoordigers van agentschappen die in Coimbra aanwezig waren.

De volgende editie van BEA World zal in november 2019 plaatsvinden in Istanbul.

Een overzicht van alle winnaars van het BEA World Festival kan men bekijken via deze link.

Meer van New Balls Please KonseptS :