Event Agencies

Sep 21, 2020, 8:19
New Balls Please creëert een handige tool: Live Strategy Roadmap

New Balls Please creëert een handige tool: Live Strategy Roadmap

14 november 2019

New Balls Please verzamelt haar live strategy expertise in een roadmap. De ervaring en kennis die ze in de afgelopen jaren hebben opgebouwd wordt zo gebundeld tot een overzichtelijke handleiding die bij elk event wordt ingezet.

Een event is nooit een doel op zich. Of het nu om een productlancering, conferentie of beurs gaat: je wil het evenement inbedden in een communicatie-, branding- en algemene bedrijfsstrategie. Het is een middel om je brand awareness te verhogen, (potentiële) klanten te binden…

Live events vragen grote investeringen en veel middelen. Net zoals bij elke investering verwacht je een return on investment die minstens evenredig is aan de geleverde inspanningen. Bij events loont het de moeite om nog verder te gaan en de return on event (ROE) te meten. Wat deed het event voor de brand awareness, hoe scoorde de tevredenheid op de net promotor score? Strategie als een set van gecoördineerde plannen en goed uitgevoerde acties is de sleutel tot een goed resultaat.

Serge Deben, verantwoordelijke Live Strategy en Business Development bij New Balls Please legt uit: “Het mooie aan een live event is dat je er allerlei richtingen mee uit kan. Het is een veelzijdig instrument. Maar om het in te zetten met maximaal resultaat, moet er heel bewust een strategie worden uitgewerkt, die dan ook minutieus wordt opgevolgd.”

De strategie begint bij ambitieuze, maar realistische, doelen. Het bepalen van key performance indicators zorgt voor duidelijke richtlijnen en meetbare resultaten. Events produceren heel wat data (aanwezigen, tevredenheid, leads en commitments) een goede strategie zorgt voor een eenduidige verwerking en interpretatie van die data. Vandaar wordt je strategie een plan, een draaiboek die de organisatie voor, tijdens en na het event in goede banen leidt. Uiteindelijk vindt de strategie haar vertaling in een verhaal. Jouw event moet spreken om te engageren. Je wil een rode draad die je gegadigden gidst voor, tijdens en na het event. Storytelling maakt van je event een ervaring, die je klanten nog lang zal bijblijven.

Doelen bepalen, je event er op afstemmen, een draaiboek uitwerken, de na-opvolging verzorgen: het is natuurlijk niet eenvoudig. Het vergt ervaring, een oog voor detail en een grondige planning. New Balls Please heeft precies die ervaring. We creëerden een live strategy-plan in twintig stappen om ervoor te zorgen dat jouw event maximaal succes boekt op de terreinen die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Een roadmap voor een succesvol live event.

Geïnteresseerd in onze roadmap? Bel +32 (0)9 265 98 00 of mail hello@newballsplease.be. We bezorgen hem u graag!

Meer van New Balls Please :