Event Agencies

Mar 28, 2024, 14:29
VO Citizen komt op voor het recht op abortus

VO Citizen komt op voor het recht op abortus

29 juni 2018

Op 21 en 22 juni leidde VO Citizen, het bureau voor institutionele communicatie van VO Group, met succes het internationale forum “Allemaal samen voor het recht op abortus ” in Brussel. Het recht om een zwangerschap zelf af te breken, verschilt sterk van land tot land. In België is abortus wel legaal maar het staat nog steeds zwart op wit in het strafrecht als “misdaad tegen de orde der familie en tegen de openbare zedelijkheid”.

Tegen die achtergrond brachten de minister-president van de Franstalige Gemeenschap en de minister van vrouwenrechten op 21 en 22 juni in de Botanique vertegenwoordigers uit de politiek en het middenveld, specialisten en getuigen uit de hele wereld samen tijdens een internationaal forum in het centrum van Brussel, de hoofdstad van Europa

Twee dagen lang en op twee verschillende locaties leidde VO Citizen het forum in goede banen, waarbij de nadruk lag op het belang van het democratisch gestemde recht op abortus, dat echter nog regelmatig ter discussie wordt gesteld.

  • Op 21 juni werd het internationale forum geopend met een lanceringsavond. Er was een receptie met toespraken van militanten en acties van kunstenaars, zoals de Belgisch-Argentijnse Maria Fernanda Guzman, die speciaal voor het evenement een participatief werk op maat maakte, met een kleerhanger als symbool voor abortus. Het was een symbolisch gebaar onder impuls van VO Citizen, en een poëtische manier om iedereen de gelegenheid te geven om zijn of haar steun voor het recht op abortus uit te drukken.
  • Op 22 juni was er een colloquium van internationaal niveau met meer dan 150 bezoekers die kwamen luisteren naar specialisten van het recht op abortus, getuigen en militanten van over de hele wereld. De dag werd afgesloten met het ondertekenen van de Verklaring van Brussel. De tekst daarvan staat open voor ondertekening door iedereen die dat wenst en is terug te vinden op www.droitavortement.com

Het project werd mee ondersteund door de departementen PR en social media van Voice Agency, een zusterbedrijf van VO Group. Zij kregen de opdracht om de boodschap extra kracht bij te zetten met een campagne in de media en door proactieve verspreiding van het nieuws op sociale netwerksites.

www.vo-group.be

Meer van vo event :