Event Agencies

Sep 25, 2023, 8:20
VO Event en de bedrijven van de VO Group zijn EMAS en ISO 14001 gecertificeerd

VO Event en de bedrijven van de VO Group zijn EMAS en ISO 14001 gecertificeerd

30 mei 2023

De weg ernaartoe was lang en vergde veel inzet, motivatie, onderzoek en investeringen. Maar nu kan VO met trots aankondigen dat hun inspanningen op Europees niveau zijn erkend. “De samenleving van morgen zal afhangen van onze acties vandaag”, zo klinkt het bij de groep.

Contextualisering

De ISO 14001-certificering verwijst naar het milieubeheersysteem, terwijl de EMAS-certificering (Europees Milieumanagement- en Audit Schema) een instrument is dat door de Europese Commissie is gecreëerd voor bedrijven die hun milieuprestaties willen meten, rapporteren en verbeteren. Dit laatste vereist dus het naleven van aanvullende criteria zoals de actieve participatie van werknemers, het engagement om de milieuprestaties continu te verbeteren, de transparantie om een ​​jaarlijks rapport over de prestaties te publiceren, de naleving van het milieubeleid van het bedrijf door leveranciers en andere aannemers, en nog tal van andere zaken.

Verschillende tools

“De samenleving van morgen zal afhangen van onze acties vandaag”, zo bevestigt VO Event luid en duidelijk. Vandaar het belang om zich te wapenen met 3 CO2-calculators die de impact van zijn evenementen kunnen meten, met een Circular Event Toolkit en met de My Impact Tool.

My Impact Tool is het meest recente instrument dat door VO op maat gemaakt werd. Het geeft de mogelijkheid om de impact op het milieu van elke activiteit te meten en te evalueren. Dankzij deze tool werden in 2022 100% van de interne evenementen voorzien van een impactrapport. 88% van de B2B-evenementen kreeg hierbij het label CO2-neutraal. In vergelijking met het voorgaande jaar genereerden B2B-evenementen in 2022 54% minder CO2-uitstoot per bezoeker. Intussen is ook 57% van de menu-ingrediënten vegetarisch en 65% seizoensgebonden.

“Vandaag gaan we veel verder door na te denken over de algehele impact van onze projecten in elke fase, van briefing tot debriefing.”

Positieve uitdaging

“Sinds enkele jaren passen we best practices op vlak van circulariteit uit onze Circular Event Toolkit toe bij de organisatie van de evenementen van onze klanten. De betrokkenheid van onze collega's was essentieel om deze resultaten te bereiken die onze doelstellingen ver overstegen. Vandaag gaan we veel verder door na te denken over de algehele impact van onze projecten in elke fase, van briefing tot debriefing. Het is een dagelijkse uitdaging om ons aan te passen aan de wereld van vandaag terwijl we ons werk doen. Maar het is een positieve uitdaging, omdat we zien dat het zijn vruchten afwerpt!”, zegt Guillaume Anciaux, Project Team Leader bij VO Event.

Erkenning

In 2022 werd de prijs Agency of the Year in de categorie Positive Impact toegekend aan VO Group voor zijn milieuvriendelijke praktijken.

Ook dit jaar werd de Groep genomineerd in 2 categorieën van de Agency of the Year award: Innovator Agency en Positive Impact. Dit getuigt van ambitie en bewustzijn op groepsniveau: als we vandaag geen eerlijke beslissingen nemen over alles om ons heen, zullen we er morgen niet in slagen een betere wereld achter te laten.

Ook de klanten van VO waarderen de stappen die de groep heeft genomen. “Het is voor ons erg belangrijk om samen te werken met een bureau dat onze verwachtingen en onze uitdagingen op het gebied van duurzaamheid begrijpt”, aldus Olivier Lechien, Corporate Communication Director bij IBA. “IBA is erg ambitieus op dit vlak. Het is dan ook een echt pluspunt om aan onze zijde een team te hebben dat onze waarden deelt en daarom proactief is in het beheersen van de algehele impact van onze evenementen en het respecteren van onze verplichtingen.”

Meer van vo event :