Event Agencies

Jun 3, 2020, 21:24
VO maakt van Autoloze Zondag een waar feest

VO maakt van Autoloze Zondag een waar feest

06 oktober 2017

De Autoloze Zondag op 17 september jongstleden betekende voor VO een dag boordevol activiteiten. Onder de noemer MobilMix promootte het Brusselse evenementenkantoor die dag een ‘gemengde mobiliteit’ in de hoofdstad. De Autoloze Zondag vond plaats onder een zonnige hemel en dat maakte dat de evenementen uitgroeiden tot een groot succes bij zowel het Belgische als internationale publiek.

Op het Poelaertplein had VO een dorp gebouwd dat helemaal in het teken stond van 200 jaar ‘tweewieler’, met daarbij een knappe presentatie van de geschiedenis van de fiets door de jaren heen. Het publiek kon er bovendien genieten van allerlei activiteiten uit een ander tijdperk met een vintage markt, initiatie van de beroemde charleston-dans en indie hop.

"Mensen waren aan het dansen en volop plezier aan het maken, het was geweldig," vertelt Raphaelle, een van de organisatoren van de Week van de Mobiliteit in Brussel. Vintage fietsparades vertrokken vanop het plein voor een parcours dat werd uitgestippeld langs de autovrije straten in de stad.

Ondertussen namen elektro DJ’s hun positie in op het rondpunt van de Naamse Poort om Brussel een denderend openluchtfeest te bezorgen. Niet minder dan 5.000 uitgelaten bezoekers namen de openbare ruimte in en maakten er een geslaagd feest van.

VO stond eveneens in voor de organisatie van het sportfeest in het Jubelpark. Het publiek kon er niet minder dan 50 verschillende sporten uittesten, waaronder ruitersport, voetbal, golf, gewichtheffen, roeien, Bubble soccer, Jiu Jitsu, mixfighting, cheerleading en klimmen.

De oplossing die door MobilMix wordt voorgesteld, trekt de aandacht van een groeiend aantal inwoners en pendelaars die op zoek zijn naar alternatieven voor hun verplaatsingen in de hoofdstad. Mobiliteit zoals we die nu kennen, is immers niet langer mogelijk. VO presenteerde dit jaar ook een MobilMix toolbox met alle bestaande mogelijkheden om naar Brussel te reizen. "Meer en meer applicaties worden ontwikkeld en de mensen downloaden ze!”, reageert het team opgetogen. “De boodschap dringt goed door tot de mensen en de deelnemers komen nu echt in actie!”

Foto's: De Week van de Mobiliteit in België concentreert zich sinds 2015 rond de MobilMix campagne, gerealiseerd voor VO

www.vo-event.be

Meer van vo event :