Decors & Stands

Jun 18, 2024, 4:58
Het Belgische productiebedrijf beMatrix is tweevoudig winnaar van de iF DESIGN AWARD
(c) beMatrix

Het Belgische productiebedrijf beMatrix is tweevoudig winnaar van de iF DESIGN AWARD

30 april 2024

beMatrix is dit jaar gekroond tot winnaar van niet één maar twee van de iF DESIGN AWARDS, de wereldberoemde designprijs, georganiseerd door International Forum Design GmbH. 132 juryleden onderzochten de Fast Clamp® en de LEDskin® P1.5, twee nieuwe beMatrix-producten, kritisch en gaven fantastische scores in de categorieën differentiatie, vorm, functie, idee en impact.

De iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste en meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Jaarlijks nemen enkele duizenden ontwerpers, architecten en bedrijven van over de hele wereld deel om hun ontwerp te laten beoordelen door onafhankelijke ontwerpexperts.

beMatrix is oprichter, innovator en fabrikant van het meest duurzame framesysteem voor de bouw van beursstands, pop-up concepten, binnen- en buitenevenementen. “We zijn trots op onze producten en blij met deze erkenning voor het harde werk van onze complete team", aldus Stefaan Decroos, CEO van de beMatrix-groep.

Fast Clamp®

Van de 10.807 inzendingen won de beMatrix Fast Clamp® in de discipline ‘product’ in de categorie ‘industry and tools’. De Fast Clamp® is de eerste single one-hand connector die een duurzame en snelle verbinding vormt tussen twee aluminium frames. Een tijdbesparend element dat het voorraadbeheer in de evenementensector vereenvoudigt.

LEDskin®

Samen met Unilumin creëerde beMatrix een hoogwaardige LEDskin®-kast met een pixelafstand van 1,5 mm met hoogwaardige COB Flip Chip LED-technologie. Dankzij het robuuste ontwerp zijn er meer integratiemogelijkheden beschikbaar en het is de eerste LED-kast van dit type die beschikbaar is in de verhuursector.

De jury vond het achtergrondverhaal van deze innovatie erg leuk en gaf een topscore die alle andere inzendingen overtrof. Hiermee is LEDskin® P1.5 gekroond tot IF Design Award winnaar in de discipline ‘product’ en categorie public/retail.

Meer van beMatrix :