Catering

Nov 27, 2021, 21:53
Coeur Catering gaat samenwerken met ngo Go Forest

Coeur Catering gaat samenwerken met ngo Go Forest

30 september 2021

Coeur Catering gaat prat op een duurzaam culinair verhaal op maat, en trekt deze visie door naar een ambitieus, concreet actieplan onder de noemer E-Coeur. Met de nieuwbakken samenwerking met ngo Go Forest voegt Coeur Catering vandaag een hoopvol, nieuw hoofdstuk toe aan dit plan.

Als cateraar heeft Coeur Catering jaren geleden de ecologische bocht genomen: vandaag is 30% van het voedselaanbod vegetarisch, en tegen 2022 zal dat 50% zijn. Er wordt gekozen voor vis, vlees en groenten van lokale en biologische oorsprong.

Coeur Catering wil ook een voortrekker zijn op het gebied van terroir, seizoensgebonden en vegetarische cuisine, de aanpak van verspilling en een beperkte ecologische voetafdruk - en dat op een actieve manier. Men maakt minimaal gebruik van plastic, werkt richting zero foodwaste en probeert met ecologisch en milieu-efficiënt transport de CO2-uitstoot sterk te verminderen.

Nu wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan dit duurzaamheidsverhaal: Coeur Catering gaat Go Forest, een ngo die zich inzet tegen ontbossing en voor de bescherming van biodiversiteit, ondersteunen als partner en ambassadeur.

Waarom dit zo’n essentiële missie is? Bossen remmen simpelweg de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing vandaag een van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Zo wordt het Amazonewoud in Peru - een van ’s werelds groene longen - aan een sneltempo ontbost.

Samen met Go Forest wilt Coeur Catering tegen 2030 op z’n minst 20.000 bomen laten aanplanten in het Peruviaanse Amazonewoud. De ngo doet aan herbebossing van ontboste gebieden, en zorgt ervoor dat de juiste boomsoorten geplant worden om de biodiversiteit van een gebied in evenwicht te houden. Bovendien creëert zo’n herbebossing extra jobs voor de lokale bevolking.

Op het thuisfront zit Coeur Catering ook niet stil! De voorbije zomer kon al geproefd worden van de herwonnen vrijheid, en dat smaakt naar meer. Zo heeft Coeur Catering de schouders gezet onder tal van evenementen voor Muziekcentrum de Bijloke - waarvoor het sinds kort de exclusieve cateraar is. Op Bijloke Wonderland en Gent Jazz - een greep uit het diverse aanbod van culturele evenementen die doorgaan op de Bijlokesite - werd het publiek verwend met heerlijke food & drinks!

www.coeurcatering.be

Meer van Coeur Catering :

Coeur Catering