Catering

Oct 18, 2021, 4:17
Een exclusief aanbod op Sirha Lyon 2021

Een exclusief aanbod op Sirha Lyon 2021

31 augustus 2021

Sirha Lyon, het niet te missen evenement voor professionals in de horeca, het hotelwezen en de voedingssector, vindt plaats in Eurexpo van 23 tot 27 september 2021. Dé internationale referentie op het gebied van presentaties van nieuws en innovaties uit de markten voor Food Service en horeca is voor de editie 2021 volledig vernieuwd.

Sirha Lyon is meer dan een vakbeurs. Vandaag wil het evenement een katalysator zijn waar de stand van zaken en de toekomst van de Food Service-sector worden ontcijferd. Voor de twintigste editie biedt Sirha Lyon dit jaar nog steeds de demonstraties en wedstrijden aan waarvoor het gekend is, met daarnaast veel aandacht voor de grote marktevoluties. Duizenden Franse en internationale experts stellen hun antwoorden voor op de onderliggende trends die de toekomst van de markt zullen bepalen.

Op meer dan 100.000 m² expositieruimte voor 12 activiteitensectoren zijn duizenden professionals uit Frankrijk en de rest van de wereld aanwezig: producenten en verdelers die actief zijn in verschillende voedingssectoren (voedingsmiddelen, bakkerijen, patisserie enz.) en in de sector non-food (uitrusting voor keukens en zalen, technologie en transport). Een diverse vertegenwoordiging van professionele expertises zal aanwezig zijn, van grondstoffen en ingrediënten tot keukenuitrusting en decoratie, en van zaalmeubilair tot foodtrucks. DE SECTOREN OP DE BEURS De voedingsmiddelen nemen de belangrijkste plaats in op de beursvloer, gevolgd door respectievelijk de bakkerijen en de patissiers. Zowel professionals gespecialiseerd in grondstoffen en ingrediënten als in de uitrusting van laboratoria en bakkerijen krijgen er hun plaats, naast specialisten op het gebied van de inrichting en decoratie van winkels. De uitrusting van keukens, zalen, en cafetaria's wordt voorgesteld door de fabrikanten en verdelers van materialen voor de inrichting, grote keukentoestellen en koelapparaten. De Food Tech zal de leiders op het gebied van gespecialiseerde informatica verzamelen: retail, click and collect, kassasoftware, registratie van bestellingen op afstand enz. De transportsector wordt vertegenwoordigd door carrosseriebedrijven en verhuurders van voertuigen, onder meer koelwagens, en door specialisten in food trucks. Wat betreft het aanbod van opleidingsmogelijkheden en dienstverlening, dit is verdeeld over de gehele beurs.

GEËNGAGEERDE AANPASSINGEN EN HERORGANISATIES

Milieuverantwoord ondernemen is een belangrijk punt voor consumenten en sinds enkele jaren een groeiende trend. Steeds meer exposanten presenteren dan ook hun milieuvriendelijke aanbod, met name op het gebied van afvalbeheer, energiebesparing en optimalisatie van transportoplossingen. Daarbij geeft een meerderheid van de producenten de voorkeur aan een lokale, verantwoorde en biologische productie. Tegelijk moesten sommige leveranciers en verdelers hun eigen leveringsdiensten herorganiseren, aanpassen of opstarten. De grootschalige ontwikkeling van leveringsdiensten had – en heeft tot op de dag van vandaag – nog steeds een grote impact op vele actoren in de sector, zoals specialisten op het gebied van verpakkingen, keukenuitrusting en transport. Dark kitchens en de levering van maaltijden en boodschappen: het zijn allemaal diensten die zich blijven ontwikkelen en die zorgen voor een evolutie op de markt voor maaltijdbezorging aan huis.

EEN UITGEBREIDE EN GEVARIEERDE SELECTIE VAN FRANSE EN INTERNATIONALE EXPOSANTEN

Tussen de 2000 exposanten en merken op deze editie 2021 merken we nu al enkele innovaties op:
• Het eerste apparaat voor wijnproeven per glas, de D-Vine Pro, is een echt hulpmiddel voor sommeliers waarmee ze wijn kunnen laten ademen en op de juiste temperatuur brengen voor een kwaliteitsvolle degustatie.
• Het premium gamma van Leef, milieuvriendelijke verpakkingen voor afhaalmaaltijden, stijlvol en praktisch, want waterdicht, hittebestendig en onschadelijk voor de gezondheid.
• Het volledig nieuwe sous-vide kooksysteem van Bravo om producten van topkwaliteit te bereiden.
• De Italian Renaissance-collectie van Raynaud, zorgvuldig en delicaat handgemaakt tafelbestek dat op plaaster werd bewerkt in de modelleerateliers van de fabrikant.
• Cold Brew, een techniek voor koude infusie gepresenteerd bij Monin en Prova.
• SmartCollect van Toporder, een click and collect-applicatie 2.0 gericht op buurtwinkels.

Opvallend is dit jaar ook de sterke Belgische delegatie: maar liefst 78 Belgische exposanten tonen hun projecten en/of specialiteiten. Je vindt de hele lijst hier. De nieuwe gezichten zijn onder andere Food N’Joy, Nanuk, JAC en Veggan-Deli, Veggi-Deli & Fit Food. Meer info over deze nieuwe Belgische exposanten vind je hier.

De volledige lijst van exposanten op SIRHA LYON 2021 is beschikbaar via deze link of op de nieuwe Sirha Food-app.