Benelux Event Awards

May 28, 2020, 23:51

BEA Catering Awards: Gourmet Invent pakt opnieuw goud, publieksprijzen voor Cardinal en De Feestarchitect

02 mei 2018

Op 2 mei werden in ICC Gent niet enkel de BEA Awards, maar ook de BEA Catering Awards uitgereikt. Na een live cooking competitie ging de gouden Catering Award net als vorig naar Gourmet Invent. Ook Toecourt Catering en Traiteur Cardinal mochten mee op het podium, voor respectievelijk een zilveren en een bronzen award. Later op de avond werd er ook nog publieksprijzen uitgereikt, met de stemmen van alle aanwezige gasten. Traiteur Cardinal pakte hier de publieksprijs voor de hoofdschotel, en De Feestarchitect die voor het beste dessert.

Enkele uren voor het BEA-event namen negen eventcateraars het tegen elkaar op tijdens een live cooking competitie waarbij iedereen streed met gelijke wapens: alle teams beschikten over een identieke veldkeuken en ze ontvingen elk dezelfde mystery box met ingrediënten. Hiermee moesten ze vervolgens een driegangenmenu uitwerken. Hun creaties werden blind beoordeeld door een vakjury van 11 specialisten, samengesteld door Gault&Millau.

Nadat de scores van de individuele juryleden waren opgeteld, kwam Gourmet Invent als grote laureaat uit de bus. Net als in 2017 kreeg het team van Bart Vandendooren de meeste punten van de vakjury. Toecourt Catering pakte een mooie tweede plaats, en Cardinal vervolledigde het podium.

Ook ’s avonds was er nog een prijs te verdienen. Dezelfde cateraars stonden immers ook in voor de menu’s die tijdens het galadiner van de BEA Awards werden geserveerd. Na het diner mochten de 900 aanwezige gasten via televoting een score geven aan hetgeen ze op hun bord kregen. Ook hier wisten de gasten niet welke cateraar voor hun schotel had gezorgd, zodat de stemming volledig objectief was. De hoofdschotel van Cardinal viel het best in de smaak. De Feestarchitect zorgde dan weer voor het beste dessert.

Meer van Gourmet Invent :

Gourmet Invent