Vaste & tijdelijke locaties

Apr 27, 2024, 10:16
Schrijf ook geschiedenis in de zalen van Kasteel Ter Ham

Schrijf ook geschiedenis in de zalen van Kasteel Ter Ham

10 december 2015

Kasteel Ter Ham ligt op een steenworp van Brussel, is zeer gemakkelijk bereikbaar en zorgt voor het unieke decor van jouw business event. Het beschikt over 5 zeer goed uitgeruste zalen, waaronder een ontvangstruimte met prachtige kroonlusters, een auditorium voor 70 personen en een restaurantruimte op de kelderverdieping. Tijdens de pauze maak je een ontspannende wandeling en spot je de vele watervogels die zich helemaal thuis voelen op de vijvers van dit historisch domein.

Al in 1280 is er sprake van een versterkt gebouw op de plaats waar het Kasteel vandaag staat. Het gebouw bevond zich vermoedelijk op een ham, een door de bocht in de beek gevormd eilandje, en is dan ook hiernaar vernoemd. In de 15e eeuw liet Filips Hincaert het slot ombouwen tot een waterburcht met een groot zadeldak en spitse torentjes. 

Doorheen de eeuwen heeft het kasteel verschillende eigenaars gekend: van ridders tot adellijke geslachten tot de Habsburgers in de twintigste eeuw. Tijdens de tweede wereldoorlog besluiten de Duitsers om een deel van de bovenverdiepingen, het zadeldak en de spitse torens af te breken. In de jaren zestig kwam het kasteel uiteindelijk in de handen van de overheid en werd het ingericht als conferentieoord. Na vernieuwingswerken in de jaren negentig staat de vergaderaccommodatie van het kasteel eindelijk op punt.

Ondertussen wordt het kasteel beheerd door Soprim@, die er een opleidings- en expertisecentrum voor ouderenzorg huisvest en het kasteel als conferentiecentrum ook aan jouw bedrijf verhuurt.

Meer weten over Kasteel Ter Ham? Klik hier.

www.meetingleuven.be

Meer van Meeting Leuven & Vlaams Brabant :

Meeting Leuven & Vlaams-Brabant