Vaste & tijdelijke locaties

Apr 27, 2024, 10:19
Iedereen winnaar in het Sportimonium

Iedereen winnaar in het Sportimonium

05 juli 2016

In het uitgestrekte natuurdomein van Hofstade zit een parel van een sportmuseum. Het geklasseerd strandgebouw uit 1938 trekt meteen je aandacht. Houd je presentatie in de vergaderruimte die uitkijkt over het strand, het meer en de bosrand. Leef je uit als team met leuke volkssporten in de tuin. Herbeleef topprestaties en gloriemomenten uit het recente en verre sportverleden.

Sportimonium…een unieke setting met prachtig zicht over het strand

Plan een gezellige teamdag in Sportimonium!

Dit olympische museum ligt in een uniek gerestaureerd monument uit 1938. Omringd door 164 hectare natuurgebied. Het gebouw kijkt uit over het strand, het meer en de uitgestrekte bossen. Combineer je meeting of presentatie met een bezoek aan de topstukken van het museum. Met een ludieke competitie volkssporten in de tuin. Laat je spieren werken in het Sportlabo en meet je prestatie met die van topsporters.

  • Conferentiezaal Henri de Baillet Latour kijkt uit over het natuurpark. In deze 90 m2 grote zaal is plaats voor 72 personen (theateropstelling), 28 personen (U-vorm) of 90 personen (receptie). Gebruik ze voor je productvoorstelling, presentatie of vergadering. Je kunt deze ruimte ook combineren met andere gedeeltes van het museum.
  • Het sportmuseum beschikt over een rijke collectie memorabilia. Zo kan je er de eerste olympische fakkel zien, een high-tech fiets van Eddy Merckx, een wollen zwempak uit de jaren ’20, de spikes waarmee Tia Hellebaut goud behaalde,…
  • In het Sportlabo kan je jezelf meten met atleten: via originele sportopdrachten meet je jouw prestaties met die van snowboarder Seppe Smits en sprintster Hanne Mariën.
  • In de modern aangelegde volkssporttuin oefen je beugelen, kegelen, trabol en andere voorlopers van hedendaagse sporten. Bij slecht weer kan je indoor terecht voor een volkssportcompetitie met je team.

Meer weten?

Neem dan contact op met Liesbeth Salens van Sportimonium via  +32 15 618 231 of liesbeth.salens@sportimonium.be.

www.meetingleuven.be

Meer van Meeting Leuven & Vlaams Brabant :

Meeting Leuven & Vlaams-Brabant