Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 12:26
Ode aan Water voor 25 jaar Aquafin

Ode aan Water voor 25 jaar Aquafin

02 juni 2015

De productie van het event 25 jaar Aquafin werd aan Prime Events toevertrouwd. Op dag één werden de "stakeholders", voornamelijk Burgemeesters en Schepenen van Openbare Werken en afgevaardigden van studiebureaus e.d. ontvangen in de Nekkerhal. Na de speeches ontving CEO Luc Bossyns het ISO 55001 certificaat uit handen van Minister Joke Schauvliege.

Manu Blancquaert creëerde het multimediaspektakel "Stormvloed" waarin een digitaal geanimeerd terracotta borstbeeld van Neptunus het verhaal en het belang van "Water en Zee" in de ontwikkeling en de geschiedenis van de Lage Landen evoceerde. Twintig schilderijen van Breughel tot Emile Claus kregen met high tech beeldmanipulatie een driedimensionele weergave en de personages en het landschap kwamen tot leven ... De apotheose was een magistrale live opvoering van Stairway to Heaven met groot orkest en koor. Water: de Trap tussen Hemel en Aarde.

Er volgde een walking dinner met "aquatische" accenten en het combo "Chantal Kashala" zorgde voor een stemmige noot. Een visuele evocatie "à la Magritte" vulde het reuzenscherm. De genodigden konden verpozen in de "Aqua Lounge".

Manu Blancquaert en Sara Boussery van Prime Events ontvingen felicitaties van Minister Joke Schauvliege en CEO Luc Bossyns en blikten samen terug op een uiterst geslaagde en beklijvende productie.

Dag twee was voorbehouden voor het personeel. Diverse artiesten waaronder Sam Gooris, Charles Van Domburg & Wim Soutaer openden "het Foute Uur", Joe FM Deejay Bjorn Verhoeven draaide Nineties en Nillies en om middernacht volgde de countdown naar Aquaphoria ...

Bekijk hier de video StormvloedStormvloed

www.prime-events.be

Meer van Prime Events Be Lounge :

Prime Events / Be Lounge