Event Agencies

Sep 25, 2023, 9:26
Clean Beach Cup breidt uit naar Nederland

Clean Beach Cup breidt uit naar Nederland

12 augustus 2021

Na een alternatieve invulling in 2020, wordt op 12 september de Eneco Clean Beach Cup – powered by Sunweb weer op de klassieke manier georganiseerd. Opvallend is dat er niet enkel op Belgische, maar ook op Nederlandse stranden een opruim georganiseerd wordt. Fast Forward en de 25 deelnemende surfclubs rekenen dus op heel wat opruimers!

De gevolgen van de aanhoudende plasticvervuiling voor de mens, dieren en het maritiem milieu zijn catastrofaal. Maar gelukkig niet hopeloos. Met de Eneco Clean Beach Cup wil Fast Forward samen met verschillende Belgische én Nederlandse surf- en beachclubs en vele vrijwilligers zijn steentje bijdragen aan een propere wereld.

Er zijn veel helpende handen nodig, en die moeten kunnen rekenen op een veilige bijeenkomst. Schrijf je daarom snel in. Dat kan heel eenvoudig via één van de deelnemende clubs. Op deze locatie ontvang jij jouw opruimpakket en het unieke Eneco Clean Beach Cup-hesje. Daarna ben je helemaal klaar om je steentje bij te dragen aan een propere wereld!

Ook wie op 12 september niet tot aan de kust geraakt, kan nog zijn of haar bijdrage leveren, door digitaal stranden (én straten) op te ruimen met de online community via de WePlog-app. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone, de gratis app ‘WePlog’, handschoenen of een afvalgrijper én een vuilniszak. Je registreert je via de applicatie en kan van daaruit deel uitmaken van de ‘Eneco Clean Beach Community’. De app toont je welke straten en stranden een dringende schoonmaakbeurt of opruimactie nodig hebben. Jouw route na het opruimen delen via sociale media kan natuurlijk ook.

Meer van fast forward :