Event Agencies

Jun 3, 2020, 22:04
VO wijdt campagne Brussels Smart City in

VO wijdt campagne Brussels Smart City in

10 maart 2017

Op 8 maart 2017 vond in BEL (Tour & Taxis) "Smart City Brussels for Education" plaats. Het evenement maakt deel uit van een cyclus van evenementen op initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest rond het ‘Smart City’-project. De communicatiestrategie, de inhoud en de programmatie werden toevertrouwd aan VO Communication.

Het evenement

092017vo site"Brussels Smart City for Education" staat voor een interactieve aanpak van de uitdagingen van het onderwijs in het digitale tijdperk, met inspirerende sprekers, interactieve workshops en een ware onderdompeling in de meest innovatieve oplossingen in het onderwijs. Het evenement richtte zich tot alle personen of instanties die betrokken zijn of geïnteresseerd zijn in de mechanismen van het leren en het overdragen van kennis.

Welke ontwikkelingen veroorzaakt de digitale ontwikkeling nu precies in onze samenleving in transformatie? En met welke toepassingen voor het onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat dat gepaard? Verschillende belangrijke kwesties werden tijdens deze namiddag van reflectie en uitwisseling besproken.

Het project

Het doel van deze nieuwe cyclus van evenementen is een ontmoeting tot stand brengen met de belangrijkste actoren van de samenleving om te luisteren, te informeren en te inspireren. Na onderwijs en cultuur (op 13 juni 2017), zullen ook economie en integratie deel uitmaken van het debat.

Het gemeenschappelijke doel van deze gebeurtenissen is het bewustmaken van alle belanghebbenden van de hedendaagse opportuniteiten van de ‘Smart’-aanpak en aan elke Brusselaar de kans te geven een rol te spelen in hun ‘connected’ stad. Brussels Smart City wil op die manier integratie bevorderen en participatie stimuleren.

VO is verheugd om deel uit te kunnen maken van dit ambitieuze en belangrijke project voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hun teams hebben alles in het werk gesteld om betekenisvolle ontmoetingen rond het "Smart City"-concept op gang te brengen - een prioriteit voor alle grote Europese hoofdsteden – en dat allemaal door het publiek concrete pistes van toepassingen aan te reiken.

Het project is verder te volgen op de website smartcity.brussels.

www.vo-event.be

Meer van vo event :