Benelux Event Awards

Jul 11, 2020, 6:23
Breaking: het BeaWorld Festival editie 2019 zal plaatsvinden in Milaan

Breaking: het BeaWorld Festival editie 2019 zal plaatsvinden in Milaan

19 maart 2019

Vanochtend is de beslissing gevallen. Het BeaWorld Festival 2019, dat oorspronkelijk georganiseerd zou worden in Istanboel, zal komende herfst van 13 tot 16 november 2019 plaatsvinden in Milaan.

Na de kritieken die weerklonken na de edities in St. Petersburg, Porto en Coimbra, hebben de organisatoren van het Festival de beslissing genomen die zich opdrong. De kritiek had niet enkel te maken met de logistieke invulling tijdens de laatste drie festivals, er was ook een politiek aspect. Sinds de aankondiging van Istanboel als bestemming voor de editie van 2019, hebben er inderdaad drie landen afstand genomen van BeaWorld. Zij wilden geen steun verlenen aan een festival in land waar persvrijheid en mensenrechten niet gegarandeerd zijn. Zeker omdat evenementen net vrije, verbindende en mensgerichte media zijn.

In een videoboodschap, gericht aan de Board van BeaWorld, legde de CEO van ADC Group uit dat een radicale verandering nodig was. "Ik heb de afgelopen jaren van het ene naar het andere land gereisd en vond dat het tijd was om het format van het festival te veranderen", zegt Salvatore Sagone. "De reacties op de volgende bestemming hebben me overtuigd om een grote omslag te maken en het Festival naar een hoger niveau te brengen. (...)"

Het BeaWorld Festival 2019 zal dus plaatsvinden in Milaan, van 13 tot 16 november. De organisatie heeft alvast aangekondigd een beroep te zullen doen op de beste Italiaanse eventprofessionals.

Meer van BEA World :