Benelux Event Awards

Mar 31, 2023, 2:57
Belgen brengen vier awards mee uit Rome

Belgen brengen vier awards mee uit Rome

29 november 2022

Afgelopen vrijdag werden in Rome tijdens het BEA World Festival de internationale Best Event Awards uitgereikt. De Grand Prix van het festival ging naar het Italiaanse agentschap Ninetynine, met een event in opdracht van Ferrari. Ook voor de Belgische agentschappen werd het een mooie editie, met vier trofeeën, waaronder tweemaal goud.

Het BEA World Festival brengt elk jaar agentschappen van over de hele wereld samen om kennis en ervaringen te delen. Maar natuurlijk wordt er ook elk jaar uitgekeken naar de Best Event competitie, waarbij de vakjury honderden events beoordeelt en awards toekent.

Dit jaar werd de awardshow een triomf voor thuisploeg Ninetynine. Het Italiaanse agentschap pakte met Ferrari Capital Markets Day goud in de categorieën B2B en Use of Technology. Daarnaast veroverde het ook de Grand Prix van het festival en de titel van Best BEA World Event Agency.

Ook drie Belgische agentschappen mochten in Rome het podium betreden. Fast Forward Events werd bekroond voor het House of Happy Rebels Festival, een project voor de groep House of HR. Het event bracht medewerkers van het bedrijf uit 9 verschillende landen samen in Eersel nabij Eindhoven, voor een verbindend muziekfestival. Goed voor goud in de categorie Incentive/Team Building en brons in de categorie Cultural and Musical Event.

The Oval Office scoorde in Rome met Moments of Inspiration, een tiendaags lanceringsevent rond het luxesegment van BMW Belux. Het event, dat zo’n 3.000 genodigden een spectaculaire 360°-beleving aanbood, werd door de jury uitverkoren als beste B2C Event. Ook de Franse tak van The Oval Office viel in de prijzen met de experience-driven campagne Vies Brisées, waaronder niet enkel een bronzen en zilveren categorieprijs, maar ook de overkoepelende Persprijs én de derde plek bij de Grand Prix.

De vierde Belgische award was voor KonseptS Events, dat voor Vandeputte Safety Experts het project The Safety Summit – It’s in our nature uitwerkte, een event rond veiligheid en welzijn op de werkvloer. De jury beloonde het concept met een bronzen award in de categorie Trade Show. 

Foto’s: © ADC Group Srl

Meer van BEA World :