Audiovisueel

Mar 29, 2024, 9:15
PRG benoemt Stephan Paridaen tot CEO

PRG benoemt Stephan Paridaen tot CEO

23 november 2021

PRG, 's werelds meest toonaangevend leverancier van productieoplossingen voor entertainment en live-evenementen, heeft Stephan Paridaen benoemd tot CEO, met ingang van 1 januari 2022. Paridaen bekleedt momenteel de rol van President & COO bij PRG en leidt sinds 2010 de activiteiten in EMEA en APAC. Tegelijkertijd wordt Jeremiah J. (Jere) Harris de Executive Chairman en Chief Creative Officer van het bedrijf.

"Er is niemand beter voorbereid en in staat om het bedrijf te leiden dan Stephan Paridaen," zegt Harris. "Sinds hij 12 jaar geleden bij PRG aankwam, heeft hij een uitzonderlijke passie voor onze missie getoond en heeft hij zich gericht op de voortdurende groei van ons bedrijf in de EMEA- en APAC-regio's, terwijl hij onze activiteiten verbetert en ons aanbod verder uitbreidt."

Als Executive Chairman & Chief Creative Officer zal Harris met Paridaen en het magagement team samenwerken en ondersteunen op de gebieden die het bedrijf groot heeft gemaakt en zijn nalatenschap zal blijven definiëren: klantervaring, technologie en het begeleiden en ontwikkelen van het beste talent uit de industrie.

Harris vond dat de timing goed was voor de CEO-transitie. Hij zei: "We bevinden ons op een keerpunt voor het bedrijf, de industrie en zelfs de wereld. Na het bedrijf door de moeilijkste periode in onze geschiedenis te hebben geleid staan we nu op een solide basis. Er is nog veel werk te doen en ik heb vertrouwen in Stephan's vermogen om de enorme kans die voor ons ligt te realiseren."

Namens de Raad van Bestuur van PRG zegt Lauren Krueger, Managing Director, KKR: "Wij danken Jere voor zijn uitzonderlijke leiderschap van PRG en kijken uit naar zijn bijdragen als Executive Chairman & Chief Creative Officer. We zijn ervan overtuigd dat Stephan de strategische visie en operationele focus met zich meebrengt die nodig zijn om de groei en winstgevendheid van PRG te versnellen.”

Paridaen heeft de groei van PRG in de EMEA-regio geleid en het bedrijf gevestigd als een belangrijke aanwezigheid in het entertainment- en evenementenproductielandschap daar. Recente resultaten zijn onder meer de ontwikkeling van groeimarkten, zoals e-sports; een netwerk van digitale en virtuele productiefaciliteiten in EMEA en APAC; en een aanzienlijke uitbreiding in het Midden-Oosten, een regio die zich actief positioneert als bestemming voor entertainment en sport.

Voordat hij bij PRG kwam nam Paridaen leiding in Media & Entertainment bij Barco, een toonaangevend leverancier van visuele technologiesystemen. Toen speelde hij een transformerende rol in de convergerende technologieën van video en verlichting, de digitalisering van bioscoopzalen en LED-display-innovatie.

Paridaen zei: "Het is een echte eer om een bedrijf te leiden dat zo geschiedkundig rijk is in innovatie als PRG. Jere Harris was een van de eersten die de enorme kracht van technologie zag om de manier waarop het publiek omgaat met muziek, tv en film, theater, bedrijfsevenementen en meer te transformeren - en zijn missie heeft nu een grotere relevantie dan ooit. PRG is uniek gepositioneerd met zijn toonaangevend team van mensen en wereldwijde middelen."

Harris is een legendarische figuur in entertainment en evenementenproductie. Hij begon zijn carrière op Broadway als timmermansleerling en heeft sindsdien een Parnelli Lifetime Achievement Award, vier Tony Awards, meerdere Drama Desk Awards,een OlivierAward en een Emmy Award voor engineering verdiend. PRG, het bedrijf dat hij in 1995 oprichtte, is uitgegroeid tot een wereldwijde speler met 62 kantoren in 28 landen en een onovertroffen diversiteit aan technologieën en know-how. Daarnaast bezit het meer dan 250 patenten en handelsmerken en is het verantwoordelijk voor innovatie in theater, concerttournees, tv en film en meer.

Meer van PRG Belgium :