Audiovisueel

Jan 27, 2022, 15:52
Panasonic projectoren tonen impressionistische meesterwerken in Praag

Panasonic projectoren tonen impressionistische meesterwerken in Praag

26 oktober 2021

Panasonic projectoren presenteren kunstwerken van onze grootste impressionisten in ongelooflijke 4K-kleuren en uniek detail tijdens de meeslepende tentoonstelling Bylo Nebylo in het Karlin Forum in Praag in Tsjechië. Met behulp van 28 Panasonic projectoren vullen de meesterwerken van onder andere Van Gogh, Monet en Renoir vier hoge muren rond de zaal, twee reusachtige blokken in het midden van de ruimte en zelfs de grond onder de voeten van de bezoekers - aangevuld met muziek uit die tijd. 

De uitdaging was om een kosteneffectieve en flexibele oplossing te ontwerpen in een ruimte van meer dan 2000m2 die bezoekers een onvergetelijke ervaring zou bieden. AV Media Events koos voor Panasonic projectoren vanwege hun krachtige lichtopbrengst en resolutie die nodig is om de vereiste ongelooflijke schaal en gedetailleerde inhoud te kunnen weergeven. De technische oplossing synchroniseert de beelden van de verschillende projectoren met resoluties van WUXGA tot 4K+ en helderheid variërend van 10.000-30.000 lumen.

Jan Kubinec, CEO van AV Media Events, zei: "We hebben gekozen voor de 3-DLP Chip Projectoren van Panasonic omdat we de allerbeste kleurweergave wilden om de werken van de kunstenaars tot leven te brengen. Deze modellen met hoge helderheid boden ook de beste overvloeiing en uniformiteit op een groot schermformaat en de uitstekende lens line-up, met een verscheidenheid aan UST lenzen, stelde ons in staat om een schaduwvrije projectie van vloer tot plafond te creëren."

Serge Grimaux, Event Producer, zei: "De Panasonic apparatuur is superstil en produceert niet te veel warmte. Hierdoor hebben we een ongelooflijke omgeving kunnen creëren om dit succesvolle visuele evenement te realiseren dat bovendien gemakkelijk naar andere landen kan worden verplaatst.” 

De tentoonstelling kan binnen slechts 3-4 uur worden geïnstalleerd of verwijderd, wat de ambities ondersteunt om de show over de hele wereld te realiseren. Voor meer permanente installaties en andere indoor toepassingen biedt Panasonic ook een breed scala aan 1-DLP Chip en LCD projectoren.

De volgende Panasonic projectoren zijn in voor dit project gebruikt:

18 x 3-chip DLP laser projector Panasonic PT-RZ21K
2 x 3-chip DLP laser projector Panasonic PT-RQ32K
4 x 3-chip DLP projector Panasonic PT-DZ13
4 x 1-chip DLP laser projector Panasonic PT-RZ970

Voor meer informatie: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/