Audiovisueel

Apr 20, 2024, 9:04
PRG en VER gaan samen verder als één geïntegreerd bedrijf in Europa en het Midden-Oosten

PRG en VER gaan samen verder als één geïntegreerd bedrijf in Europa en het Midden-Oosten

24 augustus 2018

PRG kondigde op 22 augustus aan dat VER opgaat in Production Resource Group in Europa en het Midden-Oosten. De entiteiten komen samen onder het algemeen bestuur van het Management, GSO Capital Partners en The Jordan Company. Jere Harris treedt aan als voorzitter en CEO van PRG en VER en Stephan Paridaen wordt President en COO. 

Beide bedrijven zullen materialen, kennis en personeel kunnen delen, wanneer het hun klanten ten goede komt en antwoord biedt op de veranderende noden. Bovendien kunnen ze zo oplossingen, middelen en expertise bieden die de beide bedrijven apart niet zouden kunnen bereiken.  

 “Al meer dan 20 jaar zet PRG alles op alles om haar klanten de beste productieservices en materialen in de entertainmentsector te bieden. Groei qua disciplines, markten en regio’s is altijd al een kernonderdeel van onze strategie geweest,” zegt Jere Harris, voorzitter en CEO van PRG. “Nu zullen we wereldwijd onze services voor alle soorten producties in entertainment kunnen naar een nooit eerder gekend niveau kunnen tillen en zo de lat nog hoger leggen.”

PRG en VER zijn beide gevestigde waarden voor concert tours op vlak van verlichting, video, mediaservers en podiuminnovaties. Door de sterktes van PRG en VER nu te combineren, bieden we een volledig pakket aan diensten voor tours, festivals en events. Bovendien kan PRG haar lange ervaring bij televisieproducties verder uitdiepen en haar werk in de filmindustrie vermeerderen. En dat mede dankzij VER’s expertise van wereldklasse op de markt van videocamera’s, verlichting, display en haar robuuste reeks camera’s. VER klanten zullen de voordelen ervaren van PRG’s decor en automatisatie expertise, een uitgebreide aanbod in verlichting en haar positie als exclusief verhuurbedrijf voor de gepatenteerde eigen verlichtings- en videoproducten.  

“We geloven dat deze aanpak zal leiden tot nog meer innovatie, een buitengewoon serviceniveau en een transformerende samenwerking met onze partners. Het voelt historisch, niet alleen voor PRG en VER, maar ook voor de hele entertainment industrie” zegt Harris.  

Wereldwijd zullen VER en PRG samen zo’n 70 vestigingen hebben op vijf continenten. Klanten zullen verbeterde toegang hebben tot een buitengewoon aanbod aan materialen van alle grote fabrikanten, alsook aan gespecialiseerde en eigen producten.  

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :