Audiovisueel

Mar 29, 2024, 13:37
Europese première voor de nieuwe LED sport lighting fixture op de Longines Masters in Parijs

Europese première voor de nieuwe LED sport lighting fixture op de Longines Masters in Parijs

08 januari 2018

De Longines Masters Series is afgelopen 30 november gestart op de internationale showjumping van de 9e editie van de Longines Masters in Parijs. Deze alomgekende indoor grand slam is wereldwijd een van de meest prestigieuze events in zijn soort, die meer dan 50 000 bezoekers lokt en die uitgezonden wordt in meer dan 120 landen. PRG België was leverancier van alle belichting, video en geluid voor dit vijfsterren evenement, en bracht met zijn 130 nieuwe sport lighting fixtures de Ephesus Arena Pro 300 in première.

Bruno Sepulchre, Production Director van EEM, legt uit: “PRG heeft al meerdere jaren meegewerkt aan de Longines Masters met ons. Het PRG team is op de hoogte van onze vereisten op vlak van technologie, service en flexibiliteit. Daarbovenop hebben zij een brede en fundamentele kennis van de verschillende eventlocaties. Affiniteit wordt natuurlijk en over tijd gevormd en bij iedere productie die we samen doen wordt dezelfde manier van werken opnieuw toegepast. Ik ben in Europa al jaren op zoek naar een LED sports lighting fixture die onberispelijk effen licht aanbiedt dat onmiddellijk opnieuw hersteld kan worden in geval van een klein stroom- of technisch probleem, zonder de nood voor enige koelingstijd – het was mijn absolute droom – en het is gewoon fantastisch dat PRG dit mogelijk gemaakt heeft voor ons! Voor mij is dit de ultieme verwezenlijking!”

De Ephesus Pro 300 LED sports lighting fixture biedt een flood lighting van hoge kwaliteit aan die aan de vereisten op vlak van lighting voldoet voor alle arenasporten. Het speelveld wordt uniform belicht zonder enige glare, ongewenste schaduw of hot spots. De lighting solution met colortuning-technologie bespaart tot 50% energie, wat het mogelijk maakt het veld onder te dompelen in eender welke kleur van 3500K tot 6500K, en die kan toegepast worden in de show lighting om de ervaring van de toeschouwer te verbeteren. Het is volledig toepasbaar op HDTV en wordt geschat op IP66!

Frank Lombaers, de Show Producer, voegt toe: “De Longines Masters is zoveel meer dan een sportevenement. Het gaat om lifestyle, luxe en de presentatie van merken, en dat alles maakt de Longines Masters wat het is, en tot wat het gegroeid is sinds zijn oprichting als de Audi Masters in Brussel in 2004. Bij iedere productie – en geloof me, ik heb een verregaande geschiedenis met de producties van PRG – brengen de PRG teams absolute waarde aan de evenementen waaraan we werken. Een pak knowhow, hoog professionalisme en een structuur die ervoor zorgt dat er een betrouwenswaardige manier van werken is wereldwijd!”

Bovenop de lighting technologie, waarvan de lighting kit samengesteld was uit 130 Ephesus Arena Pro 300’s en 32 Icon Edges voor de competitie-arena en 164 SGMs voor de VIP-zone en zitplaatsen voor de toeschouwers, heeft PRG ook drie ROE MC7 LED schermen en een uitgebreide kit van 100 KIVA Acoustics geleverd.

Stephan Paridaen, President en COO van de PRG Group: “PRG is zeer trots om wereldwijd in relatie te zijn met de Longines Masters Series omdat een groot deel van de productiesynergie en waarden die EEM en Longines bijbrengen tot deze sport, waar ik bij toeval zeer gepassioneerd door ben, op één lijn liggen met onze waarden bij PRG: aandacht voor detail, aandacht voor kwaliteit, globaal uitbreiden en ervoor zorgen dat de gehele productie en alle bijkomende diensten van de hoogste kwaliteit zijn! We kunnen producten aanleveren, we kunnen technologie aanbieden, maar PRG staat voor Productions Resource Group en dat is de reële waarde die we aan onze cliënten geven.

PRG zou graag Christophe Ameeuw - CEO van EEM, oprichter, eigenaar en organisator van de Longines Masters – bedanken, alsook Matthieu Gheysen, Bruno Sepulchre en Frank Lombaers om vertrouwen te stellen in onze 360° services. Ook willen we ons eigen team bedanken voor hun toewijding en sterke teamgeest, die ook gecomplimenteerd werd door de cliënt.

In februari 2018 zal de Longines Masters zijn deuren openen in Hong Kong, alvorens verder te reizen naar New York in april 2018.

Hopelijk zien we jullie daar!

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :