Associaties

Apr 14, 2024, 14:07
ACC publiceert resultaten 4de editie “You and Corona” survey

ACC publiceert resultaten 4de editie “You and Corona” survey

30 maart 2021

Zes maanden na de derde You and Corona Survey plande ACC een vierde editie, in de hoop de effecten na het einde van de pandemie te kunnen meten en zien hoe goed of slecht de sector herstelde...

Zoals het lijkt, zitten we er nog steeds middenin en hebben we geen idee wanneer het zal eindigen.

2020 bleek een annus horribilis voor de sector, wat de activation- en evenementenbureaus enorm hard aansloeg, terwijl content, digitale PR & Influencers en een groot deel van de full-service bureaus de schade konden beperken.

Veel bureaus lijken zichzelf na 1 jaar Corona opnieuw uitgevonden te hebben en nieuwe diensten te hebben ontwikkeld, ander talent aangenomen en hun manier van werken op afstand opnieuw georganiseerd.

Naast de onzekerheid dat projecten en pitches worden uitgesteld of geannuleerd, is er nog een grote zorg naar voren gekomen en dat is de veerkracht van medewerkers en het beheersen van stress. Zowel bij de full service als de PR-bureaus is dit laatste zelfs voor 8 op de 10 zaakvoerders hun grootste zorg,

Omdat onze branche een mensenbedrijf is, moeten we in staat zijn om onze mensen perspectief te bieden en vervolgens over te schakelen op parttime thuiswerk. Daarbij wordt het vaakst aan de formule van 2 dagen per week thuiswerken gedacht; zowel door werkgevers als door werknemers.

Via deze link kan u de management-summary van het onderzoek lezen.

Meer van ACC Belgium :