Associaties

Mar 31, 2023, 1:58
“Hoera, het is crisis”, Marc Fauconnier/ACC adviseert merken en bureaus

“Hoera, het is crisis”, Marc Fauconnier/ACC adviseert merken en bureaus

19 januari 2023

Als we de economische indicatoren mogen geloven, kondigt 2023 zich niet bepaald rooskleurig aan. Het consumentenvertrouwen staat eind 2022 op een historisch laag pitje. Een jaar geteisterd door de oorlog. Stijgende energiekosten. Een galopperende inflatie. U begrijpt dat de meeste analisten een bijzonder moeilijk jaar voor onze bedrijven voorspellen. “Terwijl de laatste recessie als gevolg van de pandemie nog vers in het geheugen ligt”, dixit Johan Vandepoel, ceo van ACC.

Marc Fauconnier, Voorzitter ACC, zegt: “Merken zijn vaak het eerste slachtoffer van recessies en dat is een existentieel probleem voor mensen die in marketing en communicatie werken. Want merken zijn onze bestaansreden. Maar ook voor de hele economie zijn gezonde merken van cruciaal belang. Ze creëren immers immateriële waarde (brand equity) en zijn daarmee de financiële zuurstof voor onze bedrijven”.

Daarom is Marc Fauconnier opnieuw in de pen gekropen en analyseert hij – op basis van een flinke portie onderzoek hoe we met onze merken kunnen navigeren in woelige economische wateren. Voor een beter rendement tijdens de recessie maar vooral ook nadien. 9% van de bedrijven komt in betere vorm uit een recessie dan ze erin stapten.

Misschien bent u straks één van hen! Om het boekje van 36p te bestellen, stuurt u een mail naar stephanie@acc.be met als titel “Hoera”.

Download now NL  

Listen now to the podcast where Mark talks through his booklet with Teamleader.

Meer van ACC Belgium :