Associaties

Apr 27, 2024, 18:35
Trustmedia en ACC starten partnership met pleidooi voor adverteren tijdens recessie

Trustmedia en ACC starten partnership met pleidooi voor adverteren tijdens recessie

11 december 2023

Trustmedia en ACC kondigen een partnership aan, met als doel de belangrijke doelgroep van beslissingsnemers in bedrijven en organisaties te sensibiliseren voor de waarde van sterke en waardenvolle communicatie. FamousGrey staat in voor het strategisch-conceptuele  luik van de samenwerking.

Op termijn zullen er meerdere thema’s worden uitgewerkt en onderbouwd met sterke argumenten, die opdrachtgevers en bureaus helpen om hun ambities waar te maken. 

De eerste campagne is een pleidooi voor anticyclisch adverteren in tijden van recessie: tijdens een economische crisis zijn de marketingbudgetten vaak de eerste kostenposten die bedrijven schrappen om hun korte termijnwinsten veilig te stellen. Deze instinctieve reflex werkt op korte termijn maar kan de positie van een merk verzwakken. Studies tonen immers aan dat het juist belangrijk is om tijdens moeilijke periodes te blijven investeren in marketing.

Om adverteerders bewust te maken van deze reflex om te bezuinigen, bedacht  FamousGrey een slimme visuele campagne. In paginagrote advertenties in De Tijd en L'Echo en in hun digitale kanalen wordt de boodschap "In tijden van recessie investeren merken steeds minder, met als risico helemaal te verdwijnen" geleidelijk aan kleiner naarmate de grootte van de advertentieruimte afneemt. Op het kleinste formaat A7 is het merk al bijna onzichtbaar geworden. Een QR-code linkt door naar het pamflet “HOERA, het is crisis” van Marc Fauconnier, een pleidooi om te blijven investeren in je merk en zo als winnaar uit elke recessie te komen. 

De campagne loopt tussen 9 en 23 december.

Meer van ACC Belgium :