Associaties

Aug 10, 2022, 0:11
ACC lanceert cycli Stress Management en Veerkracht

ACC lanceert cycli Stress Management en Veerkracht

10 december 2020

Sinds thuiswerken de nieuwe norm is en collega’s elkaar nog nauwelijks te zien krijgen, hebben nogal wat bureaumedewerkers last van stress en verliezen ze hun veerkracht. Op vraag van het Expert Center Sector Challenges, stelt ACC nu twee cycli voor ter begeleiding van supervisors en medewerkers, waarop ACC-leden individueel of collectief kunnen intekenen.

ACC doet daarvoor beroep op Christina Lemahieu enerzijds en het Huis voor Veerkracht anderzijds.

Christina Lemahieu heeft zich, na een lange carrière in de bureauwereld, toegelegd op people coaching en biedt een stappenplan naar meer veerkracht aan in 13 sessies voor groepjes van +/- 10 personen, met individuele begeleiding. Supervisors volgen een traject van 10 modules, sommige individueel, andere in kleine groepen.

Het Huis voor Veerkracht start vanuit een meer wetenschappelijke basis met een veerkracht-barometer voor alle medewerkers, gevolgd door een collectieve keynote; acht online sessies voor supervisors en verschillende training programma’s voor medewerkers, naargelang hun stress- en veerkrachtgehalte.

Johan Vandepoel: Veel bureaumanagers erkennen de behoefte aan begeleiding voor zichzelf en hun medewerkers, maar weten niet goed tot wie zich te richten. Door beroep te doen op twee experten met een verschillende aanpak en met ervaring in onze sector, kunnen de ACC-leden zich inschrijven in een collectief en betaalbaar programma naar hun keuze.

Christina Lemahieu en het Huis voor Veerkracht lichten hun programma’s toe in een online info-sessie op maandag 14/12 om 12:00. Inschrijven kan hier.

Het volledige programma vind je hier.

Meer van ACC Belgium :