Associaties

Jul 27, 2021, 7:57
Eventsector laat van zich horen met geslaagde actie op de Heizel

Eventsector laat van zich horen met geslaagde actie op de Heizel

18 juni 2020

De 80.000 werknemers van de eventsector staan nog steeds in de kou en snakken naar een perspectief. Dat was de boodschap die de Alliantie van Belgische Eventfederaties vandaag wou overbrengen tijdens een actie voor Paleis 5 van Brussels Expo.

De eventsector heeft de voorbije maanden hard gewerkt om op een veilige manier terug aan de slag te kunnen gaan. Met het Event Risk Model werd er een tool ontwikkeld om de risico’s van een event in kaart te brengen en deze tot een minimum te beperken. Toch heeft de sector van de overheid nog geen datum gekregen waarop men terug aan de slag zou kunnen.

Met een actie op de Heizel wou de Alliantie van Belgische Eventfederaties aandacht vragen voor de 80.000 ‘vergeten’ medewerkers van de eventsector, die na meer dan drie maanden nog steeds in onzekerheid verkeren. Voor Paleis 5 werden meer dan 1.000 lege flight cases geplaatst, als symbool voor een sector die compleet stil ligt.

De actie bleek een schot in de roos. Ze werd opgepikt door de belangrijkste nieuwswebsites en kwam uitvoerig aan bod in de verschillende middagjournaals. Zo krijgt ook het brede publiek een beeld van de problemen waar de eventsector mee kampt.

Vanochtend zat een delegatie van de Alliantie van Belgische Eventfederaties ook rond de tafel met Minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO's, Denis Ducarme. Men hoopt van de regering snel duidelijkheid te krijgen omtrent het hervatten van bepaalde soorten evenementen.

Meer van BESA ACC Belgium Becas Febelux :