Associaties

Jul 8, 2020, 2:28
ACC herlanceert Don’t Spoil the Party-initiatief

ACC herlanceert Don’t Spoil the Party-initiatief

18 september 2015

Het aantal NO SHOWS blijft een groot probleem voor organisatoren van evenementen: genodigden maken er geen probleem meer van zich ergens voor in te schrijven en vervolgens zonder verwittiging niet op te dagen. Met alle gevolgen vandien voor de event bureaus en opdrachtgevers: extra kosten voor inrichting en catering en een massa voedsel dat na elk event dient weggegooid te worden. Om die verspilling tegen te gaan, lanceerde The Promise vzw het Don't Spoil the Party-initiatief.

Dit sensibiliseert de NO SHOWS om volgende keer te verwittigen als ze verhinderd worden. Maar het initiatief kreeg onvoldoende navolging vanwege praktische beslommeringen.

Vandaag herlanceert ACC Belgium het Don't Spoil the Party-initiatief in samenwerking met SOS Kinderdorpen en wordt de procedure behoorlijk vereenvoudigd: event bureaus bezorgen de lijsten met NO SHOWS per mail aan SOS Kinderdorpen, die hen vervolgens uit naam van de ACC aanschrijft, hen confronteert met het probleem en hen vriendelijk voorstelt de verspilling te compenseren met een aftrekbare storting van 50€ op rekening van SOS Kinderdorpen.

De aanpak van het ene probleem kan zo het andere probleem een stukje verlichten: "Five easy steps to drastically reduce NO SHOWS and waste in the Event Industry"

Alle 107 bureaus, aangesloten bij ACC Belgium, kunnen van deze service gebruik maken.

Voor meer informatie:

Johan.vandepoel@accbelgium.be
www.accbelgium.be
www.dontspoiltheparty.org

Meer van ACC Belgium :