Vaste & tijdelijke locaties

Jun 6, 2020, 18:11
Veldeman bouwt de grootste feesttent ooit op Belgische bodem

Veldeman bouwt de grootste feesttent ooit op Belgische bodem

05 juli 2018

Tijdens Rock Werchter kunnen muziekliefhebbers kennis maken met een vernieuwde ‘Barn’, een van de drie nevenpodia van het festival. Het Limburgse Veldeman ontwikkelde deze gigantische tent volgens de wensen van de festivalorganisatoren.

Wie de voorbije jaren last-minute opdaagde om tijdens Rock Werchter een concert in ‘The Barn’ bij te wonen, kon al eens een teleurstelling oplopen. Het gebeurde regelmatig dat de tent volzet was en de toegangspoortjes onverbiddelijk dicht gingen. Daarom was organisator Live Nation vragende partij om de capaciteit van ‘The Barn’ – die al ruim een voetbalveld groot was – uit te breiden.

De nieuwe ‘Barn’ is een TFS-tent die werd ontwikkeld door het bedrijf Veldeman uit Bree. Met een lengte van 115 meter, een breedte van 60 meter en een hoogte van 19 meter, biedt ‘The Barn’ voortaan plaats aan 20.000 concertgangers, dat zijn er 5000 meer dan de voorbije jaren. Met zijn 6.900m² is het meteen de grootste feesttent die ooit in België is neergezet.

Naast zijn gigantische omvang heeft deze nieuwe Barn - met een unieke boogvorm - ook nog andere eigenschappen die de muziekliefhebber ten goede komen. De hogere binnenruimte zorgt voor een betere akoestiek, en de verlichting en decoratie kunnen rechtstreeks aan de dakspanten worden bevestigd, wat extra mogelijkheden biedt. En ondanks de zomerse temperaturen zal het toch aangenaam vertoeven zijn in ‘The Barn’, dankzij een afzuigsysteem dat per uur 200.000 kubieke meter lucht kan verversen.

Voor tentenbouwers en organisatoren is veiligheid steeds bekommernis nummer één. De tentconstructie voldoet dan ook aan de strengste Europese normen. Ze combineert de voordelen van een lichtgewichtstructuur met de sterkte, de veiligheid en de afwerking van een permanent gebouw. Aan de zijkanten zijn er tal van nooduitgangen die een snelle evacuatie mogelijk maken.  

veldemangroup.com

Meer van Veldeman :