Vaste & tijdelijke locaties

Apr 27, 2024, 16:07
Veldeman bouwt epische tentstructuur voor Rock Werchter

Veldeman bouwt epische tentstructuur voor Rock Werchter

04 juli 2023

Bigger, better, epic… Rock Werchter pakte dit jaar uit met een nieuwe Barn. Deze nieuwe tentstructuur is ontstaan uit een samenwerking tussen de festivalorganisator en Veldeman uit Bree. Een structuur van epische grandeur met ongeziene afmetingen en talloze mogelijkheden voor inrichting en audiovisuele technieken in de festivalsector. De nieuwe structuur is de ideale setting voor concerten, (theater)shows, TV- en filmopnames, live producties,…

Voor de ontwikkeling van deze structuur klopte de festivalorganisator aan bij Veldeman, de specialist in modulaire, demontabele infrastructuur uit Bree. De cijfers van de nieuwe structuur liegen er niet om: 75 meter breed, 115 meter lang en een nokhoogte van 16,4 meter hoog. Met 10 ton rigging capaciteit per spant kent de creativiteit van de technische producenten geen grenzen meer. De structuur geeft plaats aan 20.000 festivalgangers. Maar liefst 58 deuren werden ingebouwd als toegangsdeur en nooduitgang.

Samenwerking tussen moderne ‘tentenbouwer’ en festivalorganisator

De zwarte stalen trussconstructie waarmee de structuur zich onderscheidt, werd voorzien van zeildoek dat zilvergrijs is aan de buitenzijde en zwarte aan de binnenzijde. Dit zorgt niet alleen voor een strakke look & feel, maar licht en special effects komen hierdoor goed tot hun recht. Daarnaast heeft de structuur een geïntegreerde hvac-oplossing die zorgt voor voldoende luchtcirculatie.

De doeken met de zeer herkenbare branding van Rock Werchter kunnen rechtstreeks aan de nieuwe structuur bevestigd worden. Een all-in-one oplossing op maat van de festivalorganisator. “We wilden uitpakken met iets nieuw. We waren op zoek naar een oplossing waarin alle technische vereisten in één structuur gebouwd kon worden. De samenwerking met Veldeman is vlot verlopen en we zijn bijzonder fier op het resultaat”, aldus Walter D’Haese, Production Director van Rock Werchter.

Van festivals tot filmstudio’s

De nieuwe structuur krijgt bij Veldeman de naam “EPIXX” en behoort tot de familie van The Boxx®, een structuur die Veldeman in 2020 op de markt heeft gebracht. De term ‘epic’ wordt vaker gebruikt in filmstudio’s en de naam weerspiegelt naast de epische afmetingen, ook het toepassingsgebied waarvoor de structuur kan dienen: Van festivals tot internationale theater- en productiehuizen. Hans Mertens, Sales & Marketing Manager van Veldeman: “De structuur zal voor het bedrijf nieuwe deuren openen, en aan de hoge eisen van grote productiehuizen een antwoord bieden.”

Meer van Veldeman :