Vaste & tijdelijke locaties

Apr 19, 2024, 22:06
Veldeman Group in rouw na overlijden oprichter

Veldeman Group in rouw na overlijden oprichter

18 januari 2022

De Veldeman Group meldt met diepe droefheid het overlijden van Georges Veldeman, stichter van de Breese producent van tenten en demontabele infrastructuur.

In 1970 nam Georges Veldeman de fakkel over van Pol Veldeman die een verhuurwinkel had in o.a. zeilen en touwen om dan 7 jaren later zijn eigen tentenverhuurbedrijf Georges Veldeman nv te stichten op het Industrieterrein Vostert in Bree. Al snel leerde de wereld Georges kennen en startte de internationale expansie van zijn bedrijf met vestigingen in USA en Chili.

Op het palmares staan Olympische VIP-dorpen, sporthallen voor internationale voetbal- en sportclubs, shelters voor het Amerikaanse leger, tijdelijke infrastructuur voor de G8 en de G20 in Sint-Petersburg. Het was een boeiende periode om het bedrijf te zien uitgroeien van lokale speler tot internationaal topbedrijf.

In 2017 besloot hij om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en werd, onder leiding van CEO Andy Moors en zijn management team, een management buy-out succesvol afgerond. Het was volgens hem een logische stap om het bedrijf over te laten aan het ervaren en goed functionerend management team.

Veel collega’s hebben vele jaren met hem samengewerkt en daarom kwam het nieuws hard aan. “Meneer Veldeman”, zo noemde ze hem op de werkvloer, zal herinnerd worden als een echte durver. Hij durfde beslissingen te nemen en fouten zag hij als een investering om te groeien.

Zijn visie op ondernemen en op het leven, zal een inspiratie blijven binnen de Veldeman Group. De verdere professionalisering van het bedrijf tot een gespecialiseerde en innovatieve leider in oplossingen met modulaire, demontabele infrastructuur en aanverwante klantgerichte diensten zal door het huidige team verdergezet worden.

"We danken hem voor zijn jarenlange harde werk, werkvreugde en levenslessen. We willen de familie ons diepste medeleven betuigen en wensen hen veel sterkte toe." - Team Veldeman

Meer van Veldeman :