Vaste & tijdelijke locaties

Jun 24, 2021, 8:41
Origin, 's werelds meest indrukwekkende ondergrondse spektakel

Origin, 's werelds meest indrukwekkende ondergrondse spektakel

25 juni 2018

Vanaf 1 juli, wacht de bezoekers van de beroemde Grotten van Han een grote verrassing. In de grote wapenzaal wordt "Origin" gelanceerd, een gloednieuw klank- en lichtspektakel van Luc PETIT. Deze bekende podiumkunstenaar werkte spektakels uit voor onder meer Franco Dragone en Disney.

Een klank- en lichtspektakel van wereldniveau

Dankzij de geheel nieuwe ledverlichting ontsluieren de Grotten zich beter dan ooit. Je komt er terecht in een betoverde en magische ondergrondse wereld. In het midden van de Grot bevindt zich de indrukwekkende Wapenzaal, deze zal vanaf 1 juli gehuld worden in de schijnwerpers van een nieuw klank- en lichtspektakel. Hiervoor worden de nieuwste technologieën van video-mapping en lasers gebruikt.

Voor het uitwerken van dit grandioze klank- en lichtspektakel heeft het Domein van de Grotten van Han een beroep gedaan op de beroemde spektakelmaker Luc PETIT. Deze goochelaar van de podiumkunsten combineert alle disciplines en gebruikt daarbij de meest innovatieve technologieën om bij elke show een verrassende sfeer te creëren.

Voor deze gelegenheid heeft Luc PETIT zich omringd met de beste artiesten: de scenograaf Marie- Jeanne Gauthé, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van geprojecteerde video’s en mapping, Light Designer Koert Vermeulen, die eerder al creaties maakte voor Puy du Fou, op de Brusselse Grote Markt en op de Parijse Champs-Élysées en tot slot de componist Benoît Chantry, muziekcomponist van alle soorten genres.

Een reis doorheen de tijd naar de oorsprong van alles

Het Domein van de Grotten van Han ligt in het hart van een ongerept natuurgebied. Je vindt er sporen terug van de geschiedenis van onze wereld. De rotsen werden door de eeuwen heen gebeeldhouwd door het water, de grotten herbergen mysterieuze galerijen en majestueuze zalen. De fossielen op de muren zijn een herinnering aan de tropische oceaan die  er  ooit  was.  "Origin"  vertelt  dit  verhaal  en  dompelt  de  bezoeker  onder  in  een opeenvolging van verschillende magische werelden die doen terugdenken aan de oorsprong van onze wereld en de Grot.

Deze volledig nieuwe show is geïntegreerd in het gewoon bezoek aan de Grot van Han.

www.grotte-de-han.be

Meer van Domaine des Grottes de Han :