Vaste & tijdelijke locaties

Jun 24, 2021, 8:28
Goed nieuws van het Domein van de Grotten van Han

Goed nieuws van het Domein van de Grotten van Han

28 april 2020

Corona crisis. Ons leven staat op z’n kop. Niets is nog wat het ooit was. En we proberen ons hier zo goed en kwaad als het kan door te slaan. De dieren in het Wildpark van Han hebben er echter niet veel last van. Integendeel, het leven gaat gewoon door: de beren klimmen enthousiast in de bomen, de wolven rennen al spelend achter elkaar aan, de hertjes dartelen vrolijk doorheen de vallei en mama veelvraat is druk bezig met haar moederschap.

Veranderingen?

We krijgen regelmatig de vraag of de dieren zich nu anders gedragen, nu er zo goed als niemand meer in het Park komt. “Het valt op dat dit bij ons bijna niet het geval is”, verklaart Kim de Lescluze, Commercieel Verantwoordelijke: “het Park is totaal niet te vergelijken met een gewone ‘zoo’, onze dieren leven sowieso al in halfvrijheid of in hele grote verblijven. Het Wildpark heeft een oppervlakte van 250ha en is bij dezen het grootste van België! Of er nu 1000 bezoekers door het bos en de vallei wandelen of helemaal niemand, dankzij de uitgestrektheid van het Park ondervinden de dieren hier dus weinig verschil in.”

De ooievaar komt langs!

Het is lente… en dan worden de meeste baby’s geboren! Het Domein werd al verblijd met een veelvraat tweeling: Een niet te onderschatten roofdier dat deel uitmaakt van de Europese Big 5 en in België uitgestorven was sinds de Prehistorie! En ze verwachten onder andere nog wollige witte wolfjes, schattige marmotjes, pluizige rendiertjes en wie weet, misschien ook wel een minuscuul poolvosje! Onze dierenverzorgers zullen alvast hun handen vol hebben met al dat klein grut!

Hike through the Park

“We moeten nog even geduld oefenen, maar hopelijk mogen we onze deuren snel weer openen” hoopt Kim, “en dan breekt de periode aan die een bezoek aan het Park extra leuk maakt, of het nu individueel is of als personeelsuitstapje!”

Het enorme voordeel aan het Wildpark is trouwens haar weidsheid en dus ideaal als teambuilding locatie! Ook na Corona!

Voor meer informatie: www.grotte-de-han.be/nl/ondernemingen

Meer van Domaine des Grottes de Han :