Vaste & tijdelijke locaties

Sep 22, 2019, 18:07
Harry Potter™: The Exhibition blijft in Brussel voor eindejaar

Harry Potter™: The Exhibition blijft in Brussel voor eindejaar

27 oktober 2016

Harry Potter™ fans in België krijgen dit eindejaar een allerlaatste kans om binnen te treden in de wereld van de befaamde tovenaar. Harry Potter™: The Exhibition wordt met twee maanden verlengd en voegt een aantal spectaculaire rekwisieten, kostuums én een grandioze wintersfeer toe aan de tentoonstelling. Zoals gepland sluit de expo op zondag 6 november om opnieuw open te gaan in Paleis 2 van Brussels expo op zaterdag 12 november om 10 uur. Tot hiertoe mocht de expo meer dan 275.000 bezoekers verwelkomen sinds de opening in Brussel op 30 juni.

Acteur James Phelps, die Fred Weasley speelde in de Harry Potter filmserie, zal erbij zijn om de allerlaatste verlenging te lanceren. Van 9 tot 11 november wordt op de Facebook pagina van de expo een wedstrijd georganiseerd waarbij fans de kans krijgen om samen met James Phelps officieel de expo te heropenen op 12 november.

Nieuw op de expo dit eindejaar is een spiksplinternieuw display met rekwisieten en kostuums uit Warner Bros. Pictures’ langverwachte Fantastic Beasts and Where to Find Them, de eerste film ooit waarvoor J.K. Rowling’s het scenario schreef en die in première gaat in Brussel op 16 november 2016. Fans zullen de gelegenheid krijgen om twee iconische rekwisieten te ontdekken, die voor de allereerste keer tentoongesteld worden in Brussel: de vliegende Ford Anglia uit Harry Potter and the Chamber of Secrets™ en het gigantische paard uit het schaakspel dat bereden werd door Ron Weasley in Harry Potter and the Philosopher’s Stone™. Om de belevenis helemaal compleet te maken, zal de expo ook ondergedompeld worden in een winterse sfeer, compleet met vallende sneeuw in Zweinsveld Station.

Sinds de expo van start ging in Chicago waren er al meer dan vier miljoen bezoekers in Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokyo, Paris en Shanghai. Tickets voor de expo in Brussels Expo zijn beschikbaar via www.expoharrypotter.be.

Global Experience Specialists (GES) creëerde de 1.400 m2 grote belevingsexpo in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products. Bezoekers wandelen op de expo door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de authentieke kostuums, rekwisieten en magische wezens uit de films. Fire-Starter, Brussels Expo en Encore B realiseren samen dit uniek project in Brussel.

“Ik had een fantastische tijd in België tijdens de opening in juni,” zegt James Phelps, “en ik zie er erg naar uit om terug te keren en nog meer fans in Brussel te ontmoeten. De kerststukken in de Harry Potter films waren altijd een leuk onderdeel om te filmen en ik ben heel erg benieuwd om de expo te zien met vallende sneeuw.”

“De fans van Harry Potter in België waren erg enthousiast over de tentoonstelling deze zomer en herfst en Fire-Starter en Encore-B zijn verheugd om hen nog een laatste kans te geven om de magie te herbeleven,” vertelt Manu Braff van Fire-Starter. “We zijn ook super enthousiast om de fans als eersten een kans te kunnen geven om kostuums en rekwisieten uit Fantastic Beasts and Where to Find Them te bekijken,” voegt Pascal Bernardin van Encore-B toe.

Van zodra de gasten aankomen op Harry Potter: The Exhibition worden ze ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming van de gasten wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein™ afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De expo bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Alle ruimtes zijn gevuld met duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.

Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische zetel.

De tentoonstelling zal elke dag open zijn van 12 november 2016 tot en met 8 januari 2017. Tickets zijn ingedeeld volgens bezoekuur en de laatste bezoekers worden anderhalf uur voor sluitingstijd toegelaten. Tickets zijn te koop via www.expoharrypotter.be.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met extra commentaar door de producenten en de ontwerpers van de kostuums, decors en wezens.

Praktische informatie

Harry Potter: The Exhibition
Paleis 2, Brussels Expo

Gesloten van 7 november 2016 tot en met 11 november 2016.
Open van 12 november 2016 tot en met 8 januari 2017.

Openingsuren

 • Maandag tot vrijdag: 10:00 – 19:00 (laatste toegang om 17:30)
 • Weekend en vakantiedagen: 10:00 – 20:00 (laatste toegang om 18:30)
 • Extra voordelig op dinsdag!
 • 24/12 en 31/12 van 10u tot en met 16u00 (laatste tickets 14 uur)
 • 25/12 en 01/01 van 14u tot en met 20u00 (laatste tickets 18 uur)

Ticketprijzen*

 • Volwassenen: 19,90 euro
 • Volwassenen op dinsdag: 16,90 euro
 • Kinderen (4-14): 14,90 euro
 • Senioren (> 65) en studenten: 17,90 euro
 • Family Pass (2 volwassenen & 2 kinderen): 65 euro
 • Groepstarieven (vanaf 10 deelnemers, online registratie noodzakelijk): 16,90 euro pp
 • Scholen: 12,50 euro per leerling (online registratie noodzakelijk)

* exclusief online ticketingkosten                  

Audioguides afzonderlijk beschikbaar.

www.expoharrypotter.be

Meer van Brussels Expo MB Presents :

MB Presents