Vaste & tijdelijke locaties

Apr 18, 2024, 21:15
"STAR WARS™ Identities: The Exhibition" van 2 april t/m 2 september 2018 in Brussels Expo

"STAR WARS™ Identities: The Exhibition" van 2 april t/m 2 september 2018 in Brussels Expo

08 december 2017

Become part of that galaxy far, far away

De wereldtournee van de tentoonstelling STAR WARSTM Identities gaat verder en brengt de expo eindelijk naar Brussel! Paleis 2 van Brussels Expo is van 2 april tot en met 2 september 2018 de thuishaven van deze unieke Star Wars tentoonstelling met niet alleen originele kostuums, rekwisieten en de favoriete personages uit de meeste epische filmreeks ooit, maar ook met een unieke identity quest. Brussel is tevens de allerlaatste halte van deze expo in Europa.

Al veertig jaar volgt publiek over de hele wereld het leven van Luke en Anakin Skywalker, de Jedi helden uit een galaxy far, far away. De verhalen blijven ongetwijfeld nog vele generaties boeien, zeker nu er nog nieuwe films uitkomen. En nu komt met STAR WARS Identities een spannende tentoonstelling naar ons eigen sterrenstelsel. Het is een vernieuwende moderne expo, waarin we de onvergetelijke personages uit de Star Wars saga op een compleet nieuwe manier opnieuw leren kennen. De bezoekers krijgen zelfs de kans om deel uit te maken van het Star Wars universum.

De expo werd ontwikkeld en geproduceerd door X3 Productions uit Montréal in samenwerking met Lucasfilm Ltd. en maakt gebruik van de uitgebreide collectie van het Lucas Museum of Narrative Art om via de personages uit Star Wars hun en onze eigen identiteit te doorgronden.

De verbluffende collectie, een gepersonaliseerde, interactieve identity quest en toegankelijke wetenschappelijke achtergrondinformatie nemen de bezoekers mee op sleeptouw doorheen het dramatische epos van Luke en Anakin Skywalker, het meest bekende vader-zoon duo uit de filmgeschiedenis. De bezoekers ontdekken wat de personages uit Star Wars maakt tot wie ze zijn en tegelijkertijd leren ze zichzelf ook beter kennen.

De uitgebreide en exclusieve verzameling van zo’n 200 objecten, gebruikt in de tentoonstelling, bevat originele rekwisieten, modellen, kostuums en illustraties uit de Star Wars films. Deze rijke collectie omvat alle delen van de serie, van de classic (1977-1983) en prequel (1999-2005) trilogieën, de animatieserie The Clone Wars en een aantal items uit Star Wars: The Force Awakens uit 2015. Favorieten als Darth Vader, R2-D2, Chewbacca, Boba Fett, Yoda, BB-8, de Millennium Falcon en nog veel meer zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. 

Een culturele mijlpaal

De Star Wars films hebben door de jaren heen records verbroken en talloze prijzen binnengesleept, maar vooral door de verbeeldingskracht van het publiek spreekt het Star Wars universum fans van alle leeftijden aan en werd de serie wereldwijd een culturele maatstaf. De films zijn universeel: we identificeren ons met de Star Wars personages en herkennen onszelf in hun avonturen.

“This exhibition offers a fresh perspective on the beloved characters of Star Wars,” zegt Sophie Desbiens, Communications Director van X3 Productions. “We get a deeper understanding of their identities, and, at the same time, we get a deeper understanding of our own. The collection, the interactive components, and the scientific content work hand in hand here to create a seamless and exciting experience for our visitors. It’s a character-driven adventure into identity.”

George Lucas over STAR WARS Identities: “Since Star Wars takes place in a fantasy world, the characters need to be identifiable so that the audience can connect to them. These larger-than-life characters come complete with friends, enemies, values, and beliefs. This exhibition examines how the Star Wars characters are like us, what we may have in common, and what makes up our individual identities.”

Een Interactieve ontdekkingstocht

STAR WARS Identities plaatst de bezoeker centraal met een interactieve identity quest die het hele bezoek duurt. Deze unieke interactieve ervaring is verweven met de collectie en de educatieve content en helpt bezoekers van alle leeftijden hun eigen persoonlijke, originele Star Wars identiteit te creëren door aspecten van hun eigen karakter te combineren met fictieve elementen. Na afloop verlaat men de expo met een uniek eigen personage, geïnspireerd op het Star Wars universum en met een dieper begrip van het centrale thema van de tentoonstelling.

De bouwstenen van onze identiteit

Identiteit is een belangrijk en steeds terugkerend thema in Star Wars. De ontwikkelaars van STAR WARS Identities deelden de studie naar identiteit op in drie grote thema’s: de Oorsprong van de personages, de Invloeden die ze vormen en de Keuzes die ze maken tijdens hun leven. Binnen deze drie thema’s worden tien bestanddelen uitgediept: soort (species), genen, ouders en cultuur in Oorsprong; mentoren, vrienden en gebeurtenissen in Invloeden en beroep, karakter en waarden in Keuzes.

Deze componenten vormen de ruggengraat van de tentoonstelling en onderzoeken het complexe begrip van identiteit, zowel in de echte wereld als in fictie. Originele content door de tentoonstelling heen werpt licht op alle bestanddelen van onze identiteit. Tegelijk tonen ‘making of’-onderdelen de verhalen achter de ontwikkeling van vele, iconische Star Wars personages: van C-3PO tot Boba Fett en van prinses Leia tot Jabba the Hutt. Er wordt uitgelegd hoe ze werden wie ze zijn, maar ook hoe alternatieve creatieve keuzes van hen heel andere karakters hadden kunnen maken.

Een team experten

X3 Productions uit Montréal in Canada heeft samen met het Montréal Science Centre en een aantal scientific advisors de wetenschappelijke content van de tentoonstelling ontwikkeld. De kennis en expertise van een team specialisten (in o.a. genetica, neuropsychologie, gezondheidsleer en psychologie) vormden de opzet van de expo. Hun input was nodig om de wetenschappelijke inhoud te kunnen ontwikkelen en te garanderen dat de identity quest up-to-date en wetenschappelijk onderbouwd is.

Praktische informatie en ticketverkoop

STAR WARS Identities zal te zien zijn in Paleis 2 van Brussels Expo van 2 april tot en met 2 september 2018. De ticketverkoop start op 20 januari 2018.

Maar… Voor de allergrootste Star Wars fans loopt tijdens de lancering van The Last Jedi een speciale actie. Met de code uit de lanceervideo kunnen tickets geboekt worden voor de avant-première van de expo (2, 3 en 4 april). Deze video zal onder meer te zien zijn tijdens The Night of The Jedi in Kinepolis en tijdens andere vertoningen van de film.

Voor alle verdere info, surf naar www.starwarsidentities.be

Een audiotour en een RFID-polsband zijn onderdeel van het tentoonstellingsbezoek. De audiotour leidt de bezoeker door de tentoonstelling en door middel van de RFID-polsband creëert de bezoeker zijn eigen unieke Star Wars personage. De audio guides en de RFID-polsband zijn inbegrepen bij het ticket en worden uitgedeeld voordat men de tentoonstelling betreedt. Er wordt gewerkt met entree tickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd.

www.mbpresents.be

Meer van MB Presents :

MB Presents