Event technologies

Apr 26, 2024, 2:09
Vertel een verhaal met bewegend en statisch beeld

Vertel een verhaal met bewegend en statisch beeld

06 juli 2015

Flexmail is altijd op zoek naar goede voorbeelden waarbij techniek, beeld en communicatie verbonden worden tot een pakkend e-mailbericht. Want zelfs voor e-mailmarketing geldt dat het verhaal relevant moet zijn, maar vooral moet aanspreken. In dit voorbeeld wordt kleding met een leuke twist verpakt.

flexmail242015 siteDEF1 Hier wordt al ingezet op het thema van het bericht. De reiskoffer zal de rode draad van het verhaal gaan vormen. Dus starten we met dit item en knopen er ineens de bijhorende korting aan vast. We doen dit weliswaar tekstueel, maar er is ook een visueel component. Het kortingspercentage is niet alleen supergroot, maar de boodschap dat het om een "extra" korting gaat staat in super dikke letters. Visueel valt die extra nog harder op dan de geboden korting. 

2 Uiteraard zijn er wat randvoorwaarden. Normaal zal men met de kleine lettertjes onderaan het e-mailbericht pas starten. Want ze zouden de klanten misschien kunnen weerhouden om te kopen. Hier niet, omdat ze net een verkoop stimulerende functie hebben. De eerste maakt duidelijk dat er een deadline is. Haast je, want anders is dit mooie aanbod verlopen. Een impuls waarvan geweten is dat ze werkt. De tweede stelt klanten die dadelijk beginnen te shoppen gerust. De korting zal pas aan de kassa zichtbaar zijn.

3 Hier wordt het thema van de reiskoffer ten volle uitgespeeld. Met een "animated gif" wordt er beweging in het e-mailbericht gebracht. De snelheid van de animatie is getemperd, om de rust niet te hard te verstoren. Langzaam maar zeker zien we de reiskoffer zichzelf vullen met kledingstukken. En dat telkens opnieuw. Het geeft zin om alvast je eigen koffer te gaan pakken.

4 Je kan natuurlijk tussen de inhoudelijke blokken van je e-mailbericht gewoon een lijntje trekken. Maar je kan het ook anders oplossen. Het lijntje is twee keer vervangen door een duo van sfeerfoto's. Centraal in die foto staat een model, met de koffer. Over verhalen vertellen gesproken!

5 Hier komt dan de body van het verhaal. De kleding uit de "animated gif" keert terug. Maar in drie thematische settings. Festival kleding is andere kleding dan deze voor zonnige toestanden of voor een stedelijke omgeving. Als je goed kijkt, herken je de kledij die ook al in de animatie zat. De verhaallijn wordt in een gesplitste vorm doorverteld. Let ook even op de Call-To-Action. De grote knop zegt niet rechtstreeks dat je moet kopen. Neen, de lezer krijgt een trendrapport te zien. In de daaronder liggende landingspagina heeft de aanbieder alle producten thematisch in de vorm van een trend gegroepeerd. Het geeft allicht nog meer zin om te kopen.

6 Na de tweede scheidingslijn in de vorm van een duofoto, volgt het slot van het verhaal in de vorm van een samenvatting. Maar ook hier geldt dat één beeld meer vertelt dan duizend woorden. De jongedame staat vertrekkensklaar. Alweer een vorm van dynamiek. Links wordt de deadline en de aanbieding nog eens in de verf gezet. De CTA is dit keer wel verzien van verkoop stimulerende tekst. Met een pijltje om dynamiek te suggereren. Dat wijst overigens richting de dame, die je recht in de ogen kijkt. Net zoals alle dames in het e-mailbericht. Je zou al voor minder gecharmeerd en aangespoord raken...

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :