Event Agencies

Jul 12, 2020, 20:51
Grootste event van het jaar vraagt grootse organisatie

Grootste event van het jaar vraagt grootse organisatie

14 april 2016

The Tall Ships Races brengen in juli meer volk op de been dan eender welke gebeurtenis dit jaar. Tall ships zijn letterlijk grote schepen. Maar niet alleen de schepen blinken uit in hun grootsheid, ook het event waarop de schepen verwelkomd worden, is van een ongekende omvang. De Stad Antwerpen en Port of Antwerp verwachten tussen 7 en 10 juli minstens 650.000 bezoekers voor The Tall Ships Races. Ter vergelijking: dat is meer dan zeven keer een volle wei van Werchter.

De realisatie van deze nautische hoogdagen is enkel mogelijk door de samenwerking tussen verschillende partners. Om de organisatie, met o.a. een gigantische personeelsinzet te kunnen bolwerken, gingen de eventbureaus Push To Talk en Sylvester Productions een unieke samenwerking aan.

Voor de bezoekers start het event wanneer het eerste schip aanmeert, maar voor Sylvester, Push To Talk, de Stad en de Haven is dit zowat het eindpunt van een 1,5 jaar durend intensief voorbereidingstraject en een minutieuze planning.

Tientallen reuze schepen varen bij aanvang van het event in Antwerpen binnen. Eén groot schip dat aanlegt is al een gebeurtenis op zichzelf, dus het aanmeren en bezoek klaar maken van een stoet van twee-, drie- en viermasters is een logistiek en organisatorisch hoogstandje voor het tienkoppige eventteam. Het uitwerken van een gepast mobiliteits- en veiligheidsplan vergde dan ook heel wat voorbereidend denkwerk.

Ook vanuit commercieel oogpunt zijn The Tall Ships Races boeiend, omdat dit evenement erg laagdrempelig én volledig gratis is. Een sterk platform dus voor bedrijven om zich aan een groot publiek voor te stellen of te promoten. O.a. Oyaya, Ethias, Securitas, Pelican Rouge en J&M-catering stapten al mee in het sponsortraject. Maar ook de omgekeerde beweging is mogelijk: bedrijven kunnen instappen in een hospitalitypakket op één van de reuzen van de zee. Want zeg nu zelf, op zeebenen gaat dat networken net dat beetje vlotter.

Geert Vanoverschelde van Sylvester Productions en Tom Bellens van Push To Talk geven u op vraag graag meer uitleg over het event. Zij stapten als geëngageerde ondernemers in dit project, dat ontstaan is om jongeren als trainees tijdens een onvergetelijke zeereis de kans te geven zichzelf én een stuk van de wereld beter te leren kennen.

Meer info op www.tsrantwerp.be

Tom Bellens - Push To Talk - Tom.bellens@tsrantwerp.be - 0491 64 45 86        
Geert Vanoverschelde - Sylvester Productions - Geert.Vanoverschelde@tsrantwerp.be - 0475 46 29 44

Meer van Sylvester :