Event Agencies

Jul 5, 2022, 10:48
Sylvester organiseert tweede jaar op rij de Ultimas

Sylvester organiseert tweede jaar op rij de Ultimas

23 mei 2022

Na een noodgedwongen, maar zeer gesmaakte online editie in 2021, konden de cultuurliefhebbers dit jaar opnieuw fysiek samenkomen. Zo’n 600 enthousiaste genodigden verzamelden in deSingel in Antwerpen voor de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijzen: de Ultimas. Sylvester maakte er een boeiende en verrassende live-show van.

12 laureaten en een publiekwinnaar werden de gelukkige eigenaars van de vernieuwde Ultima award: Tintin’s Jungle, gemaakt door kunstenaar Daan Gielis. Naast de felbegeerde award ontvingen ze ook een mooie geldprijs.

De Ultima voor Algemene Culturele Verdienste werd postuum uitgereikt aan theatericoon Reinhilde Decleir, die recent overleed na een lange strijd tegen kanker. Net als alle andere laureaten kreeg Decleir al op voorhand te horen dat ze bekroond werd voor haar carrière. Tijdens de show kreeg ze een mooi eerbetoon van onder andere haar theatergezelschap, Tutti Fratelli.

Net zoals vorig jaar werd de show met zwier aan elkaar gepraat door hosts Sofie Lemaire en Thomas Vanderveken.

Awardshows zijn altijd een uitdaging, maar het ervaren team van Sylvester maakte er een boeiende en verrassende live-show van die werd uitgezonden op Radio 1 en VRT.NU. Het anderhalf uur vloog voorbij met als climax het pakkende eerbetoon aan Reinhilde Decleir.

Meer van Sylvester :