Audiovisueel

Aug 5, 2020, 2:56
Auvicom, audiovisuele leverancier van Techorama 2018

Auvicom, audiovisuele leverancier van Techorama 2018

31 mei 2018

Auvicom verzorgde voor het vijfde jaar op rij de techniek op het Techorama event in Kinepolis, Antwerpen en sprak met Gill Cleeren van Techorama en met Yasmine Schilbeeckx van Kinepolis.

Kan je een korte omschrijving geven van het evenement dat vandaag plaatsvindt?

192018auvicom aGill Cleeren: Tot 2013 organiseerde Microsoft zelf een soortgelijke conferentie onder de naam Tech Days. Door interne wijzigingen beslisten zij om dit niet verder te zetten. Omdat ik op dat moment een gratis conferentie runde die dan al om en bij de 500 bezoekers aantrok, benaderde Microsoft mij met het voorstel om dit event om te vormen naar wat nu Techorama is.

We hebben toen meteen een specifiek bedrijf opgericht om dit te kunnen bolwerken en mochten vanaf het eerste jaar al een 600 bezoekers verwelkomen, wat sneller was dan verwacht. We zijn jaar na jaar blijven groeien en zo kregen we deze editie maar liefst 1600 bezoekers over de vloer. Vandaag de dag vertegenwoordigen we hier het volledige spectrum van professionals die op dagdagelijkse basis met Microsoft-technologie bezig zijn. Zo’n omvang was aanvankelijk niet de bedoeling, vandaar ook de verhuis naar deze grotere locatie in Antwerpen.

Hoe ziet jullie team eruit?

GC: De oorspronkelijke oprichters waren Pieter, Kevin en ik. Nu nog steeds zijn we de kern van de organisatie. We hadden meteen door dat dit event enkel kon uitgroeien met de hulp van de lokale community. Hierbij denk ik vooral aan mensen die usergroups en meet-ups runnen. We zijn dan ook zo snel mogelijk met deze mensen rond de tafel gaan zitten om samen de mogelijkheden te bespreken en realistische plannings op te stellen.

Ons team telt momenteel om en bij de twintig mensen, waarvan een zestal content owners die onder andere de agenda’s beheren en een tiental gemotiveerde medewerkers die instaan als crew voor het opvolgen van de zalen en meehelpen met alles wat er moet gebeuren.

Waarom kiezen jullie voor Kinepolis Antwerpen als locatie?

GC: We hebben vanaf de eerste editie een bioscoopomgeving als locatie gekozen. Uiteindelijk gaat het voor ons over kwaliteit. Een conferentie mag niet enkel een passieve ervaring zijn. Voor ons draait het echt om de ervaring, de totaalbeleving. Kinepolis is hier bij uitstek op gericht en dus hebben we hier alle nodige technische infrastructuur om zo’n totaalbeleving waar te maken. Ook qua capaciteit is dit complex ideaal, want zo’n publiek krijg je niet zomaar overal binnen.

Welk publiek trekt dit event vooral aan, en hoe zie je dit evolueren?

GC: Momenteel is ruw geschat 80 procent van ons publiek Belgisch en de andere 20 procent van buitenlandse afkomst. Elk jaar krijgen we echter meer internationale gasten over de vloer. Zo hadden we vorig jaar enkele Australische en Amerikaanse gasten die speciaal voor dit evenement waren overgevlogen. En dan weet je dat je als organisator op de goede weg bent!

Hoe hebben jullie Auvicom precies leren kennen?

GC: Onze samenwerking met Auvicom gaat zeker 10 jaar terug. Al vanaf het eerste event dat ik hier organiseerde (Utopolis) werken we met hen samen. Als historische partner zijn ze sindsdien een vaste waarde bij de organisatie van al onze projecten.

Hoe ervaar jij de samenwerking met Auvicom?

GC: Zelfs naast de events die ik organiseer, zeg ik soms tegen mijn vrouw: “dat zouden we eens aan Auvicom moeten vragen”. En dat zeg ik niet zomaar. Wanneer we iets uit handen geven, hoeven we ons daar gewoon geen zorgen om te maken. Wat er ook moet gedaan worden, Auvicom is altijd in de buurt om ons met raad en daad bij te staan. Zelfs bij onverwachte of dringende situaties kunnen we honderd procent vertrouwen op hun skills, expertise en flexibiliteit. We kunnen dus op onze twee oren slapen wanneer we iets organiseren en dat vinden we nergens anders.

Jullie werken al een aantal jaren samen met Auvicom. Waarom kiezen jullie steeds opnieuw voor dit bedrijf?

192018auvicom bYasmine Schillebeeckx: Als we met Auvicom kunnen werken zijn we gerust. Ze zijn zeer professioneel en kennen hun weg in onze zalen en infrastructuur. Ook voor grotere events kunnen we altijd op Auvicom rekenen om de klus te klaren. Zo hebben we hier in Antwerpen vaak premières van Vlaamse films die 10 tot 24 zalen in beslag nemen en ook daarbij kunnen we er steeds vertrouwen in hebben dat alles tot in de puntjes in orde is

Hoe is de samenwerking bij dit specifieke evenement verlopen?

YS: Dat ging supervlot. Ze zijn voor ons het aanspreekpunt voor de audiovisuele component van de events die we doen en verder hoeven we ons daarover geen zorgen te maken. Ook qua timing werken ze met een professionele en flexibele instelling. We kunnen het ons niet veroorloven om filmvertoningen te vertragen, maar met Auvicom hoeven we ons daar geen zorgen om te maken. De planning is de planning en die wordt altijd gerespecteerd.

www.auvicom.be

Meer van Auvicom :